معرفی 4 مورد بسته بندی وکیوم فرمینگ

پلاستیک یکی از مواد پرکاربردی است که از آن برای بسته بندی نیز استفاده می‌شود. این ماده را میتوان به هر شکل و ضخامتی کشیده و یا قالب گیری کرد. یکی از فرآیندهایی که در آن از پلاستیک برای بسته بندی استفاده می‌شود، فرآیند وکیوم فرمینگ است. در این فرآیند پلاستیک نرم شده روی قالبی قرار گرفته و با استفاده از پمپ وکیوم به روی قالب کشیده می‌شود. وکیوم فرمینگ برای بسته بندی اقلام مختلفی قابل استفاده است. برای مثال میتوان از آن برای بسته بندی دارو، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، اسباب بازی، قطعات الکترونیکی و غیره استفاده کرد. در این مطلب قصد داریم به معرفی 4 مورد از انواع بسته بندی وکیوم فرمینگ بپردازیم و با این روش بیشتر آشنا شویم.

چرا از پلاستیک در وکیوم فرمینگ استفاده می‌شود؟

همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره داشتیم، در بسته بندی وکیوم فرمینگ از پلاستیک استفاده می‌شود. در واقع ماده اصلی این کار پلاستیک بوده که می‌تواند در انواع مختلفی باشد. در این رابطه بهتر است اشاره کنیم که طبق تحقیقات زیادی مشخص شده که پردازش پلاستیک با وکیوم نسبت به مواد پلاستیکی تزریقی (injection –formed plastic) بسیار ارزانتر است. برای همین است که بیشتر افراد وکیوم فرمینگ با پلاستیک را ترجیح می‌دهند. این ماده هزینه کم و دوام خوبی دارد و جایگزین مناسبتری برای آن پیدا نمی‌شود. برای همین است که این روزها پلاستیک، نقش مهمی در صنعت بسته بندی پیدا کرده است.

آشنایی با 4 نوع مهم بسته بندی وکیوم فرمینگ

در ادامه بهتر است به سراغ معرفی 4 مورد بسته بندی وکیوم فرمینگ برویم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

  • وکیوم فرمینگ اسکین

 

وکیوم فرمینگ اسکین

 

بسته بندی وکیوم فرمینگ اسکین یا VSP، نوعی روش بسته بندی بوده که همچون سایر بسته بندی‌های وکیوم فرمینگ از شفافیت خوبی برخوردار است. منظور از شفاف بودن آن این است که امکان مشاهده محصولات به خوبی فراهم است و میتوان قبل از خرید محصول را تا حد بسیار بالایی مورد بررسی قرار داد. افرادی که از بسته بندی وکیوم فرمینگ اسکین یا اسکین پک استفاده می‌کنند، محصولات خود را با ظاهر جذابی وارد بازار کرده و امکان مشاهده آن را برای مشتریان به خوبی فراهم می‌کنند. این بسته بندی از ورق پلاستیکی به همراه یک کارتن مقوایی تشکیل می‌شود. کارتن مقوایی یا کارت مقوایی، معمولا از نوع چاپی است و بر روی آن اطلاعاتی از برند یا محصول چاپ می‌شود. محصولات بر روی این کارتن قرار گرفته و سپس ورق پلاستیکی روی آنها وکیوم می‌شود. در بسته بندی وکیوم فرمینگ اسکین، خبری از قالب نبوده و این کار بدون وجود قالب انجام می‌شود. در واقع خود محصول به نوعی قالب کار است و از این حیث در هزینه بسته بندی صرفه جویی زیادی می‌شود. در رابطه با موادی که میتوان از طریق وکیوم فرمینگ اسکین مورد بسته بندی قرار بگیرند، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع مواد غذایی مختلف مانند گوشت و ماهی
  • لوازم آرایشی و بهداشتی مختلف
  • لوازم تحریرهای مختلف
  • لوازم آشپزخانه
  • لوازم یدکی و لوازم خودرو
  • قطعات برقی و الکترونیکی

 

  • بسته بندی وکیوم فرمینگ بلیستر یا حبابی

بسته بندی به صورت بلیستر یا حبابی، یکی دیگر از انواع بسته بندی وکیوم فرمینگ است. این نوع از بسته بندی بیشتر برای کالاهای مصرفی کوچک، مواد غذایی مختلف، داروها و بسیاری دیگر از لوازم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در رابطه با بسته بندی بلیستر باید اشاره کرد که این روش به صورت یک محفظه حبابی یا کپسولی شفاف بوده و از طریق شکل دهی حرارتی بر روی محصول قرار می‌گیرد. معمولا سمت دیگر محفظه از پلاستیک، فویل آلومینیومی یا مقوا پوشانده می‌شود و از محصول محافظت می‌نماید. از خصوصیات بسته بندی وکیوم فرمینگ بلیستر، میتوان به حفاظت از محصول در برابر رطوبت، گرد و غبار و هر نوع آلودگی اشاره کرد. این روش از بسته بندی، از محصولات حساس به نور در برابر اشعه ماورا بنفش به خوبی محافظت کرده و مانع از منقضی یا خراب شدنشان می‌گردد.

در رابطه با کاربرد بسته بندی وکیوم فرمینگ بلیستر هم باید اشاره کرد که این روش بیشتر برای محصولاتی چون لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی و شکلات، دارو، اسباب بازی، لوازم الکترونیکی و غیره استفاده می‌شود. خوب است اشاره کنیم که یکی از بسته بندی‌های بلیستر یا حبابی، بسته بندی وکیوم کارتی است. در این نوع از بسته بندی کالا بین پوسته پلاستیکی شکل داده شده و یک ورق یا کارت مقوایی که اغلب چاپی است، قرار گرفته و مورد بسته بندی قرار می‌گیرد. پوسته پلاستیکی در این روش به خوبی کالا را در برگرفته و از آن محافظت می‌کند. این پوسته نیز کاملا شفاف است و امکان مشاهده محصول به خوبی در آن فراهم است. گاهی در این روش، پوسته پلاستیکی با چسب بلیستر به کارت مقوایی چسبیده می‌شود. گاهی اوقات نیز پوسته به گونه‌ای طراحی می‌شود که مقوا داخل پوسته و زیر محصول قرار گرفته و سپس از طریق اعمال حرارت و پرس، پوسته پلاستیکی به مقوا می‌چسبد.

  • وکیوم فرمینگ تاشو یا صدفی

 

وکیوم فرمینگ تاشو یا صدفی

 

برخی از بسته بندی‌های بلیستر، به شکل تاشو و یا صدفی هستند. بسته بندی تاشو یا صدفی به شکلی است که از یک ظرف یک تکه با حالت لولا دار جهت نگهداری از محصول استفاده می‌شود. دلیل نامگذاری این بسته بندی به عنوان وکیوم فرمینگ صدفی این است که همچون ساختار صدف دریایی، به شکل باز و بسته شو طراحی می‌شود. برخی از بسته بندی‌های صدفی به راحتی قابل باز و بسته شدن هستند. اما برخی از آنها به دلیل اینکه از طریق حرارت و فشار می‌چسبند، باید به وسیله چاقو یا قیچی باز شوند.

آن دسته از بسته بندی‌های صدفی که قابلیت باز و بسته شدن دارند، بیشتر برای مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه و همچنین انواع خشکبار مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این صورت که در هر بار استفاده از مواد غذایی، میتوان بسته نوع چفت شو را باز کرده و سپس آن را بست. این باعث می‌شود تا مواد همواره سلامتی خود را حفظ کنند و از خراب شدن یا پوسیدگی‌شان جلوگیری شود. همچنین اگر به بسته بندی برخی از لوازم آرایشی همچون مژه مصنوعی دقت کرده باشید، این محصولات نیز اغلب از طریق وکیوم فرمینگ صدفی مورد بسته بندی قرار می‌گیرند تا از محصول در برابر گرد و غبار محافظت شود و مشکلی برای آن ایجاد نگردد.

وکیوم صدفی به چه صورت مهر و موم می‌شود؟

اگر برایتان سوال است که نحوه مهر و موم شدن بسته بندی وکیوم تاشو یا صدفی به چه صورت است، بهتر است به روش‌های زیر توجه داشته باشید:

  • روش پرسی: این روش از بسته بندی، همچون وکیوم فرمینگ کارتی است. محفظه و پوشش پشتی با چسب مخصوص و دستگاه پرس حرارتی، به هم پرس شده و مهر و موم صورت می‌گیرد.
  • روش هایفرکانس: در این روش هم ظاهر بسته بندی به شکل وکیوم کارتی است. با این حال پوشش پشتی آن به صورت تاشو بوده و میتوان محفظه و پوشش پشتی را با استفاده از دستگاه هایفرکانس به هم متصل کرد.
  • روش قفل دار: در این نوع بر روی محفظه و درب، قفل‌های نری و مادگی طراحی می‌شود. زمانی که درب روی محفظه قرار می‌گیرد، میتوان کمی فشار به آن وارد کرده و محفظه را به هم چفت کرد.
  • استفاده از منگنه: نوع دیگر مهر و موم کردن، استفاده از منگنه است. این روش برای کاهش هزینه‌ها استفاده می‌شود و نسبت به موارد پیشین ساده‌تر است.

 

  • وکیوم فرمینگ استندی

 

وکیوم فرمینگ استندی

 

نوع آخر بسته بندی وکیوم، وکیوم فرمینگ استندی نام دارد. بسته بندی به روش وکیوم فرمینگ استندی، از سه بخش تشکیل می‌شود. این سه بخش عبارتند از قطعه وکیومی شکل دهی شده یا همان استند وکیومی، جعبه مقوایی و درب جعبه مقوایی. قطعه شکل دهی شده در داخل جعبه قرار گرفته و محصولات داخل قطعه استندی چیده می‌شوند. پس از آن درب مقوایی روی کار قرار گرفته و بسته بندی به خوبی انجام می‌شود. بسیاری از افراد به بسته بندی وکیوم فرمینگ استندی، بسته بندی کف و در می‌گویند. از این نوع بسته بندی نیز میتوان برای اقلامی چون انواع شیرینی و شکلات و اسباب بازی استفاده کرد. این روش نیز نیاز به قالب دارد و معمولا سرهم کردن آن با جعبه مقوایی چاپ شده صورت می‌گیرد.

جمع بندی

وکیوم فرمینگ یکی از فرآیندهای بسیار پر کاربرد در صنعت بسته بندی است که از آن میتوان برای بسته بندی اقلام مختلفی استفاده کرد. همانطور که اشاره کردیم این فرآیند به روش‌های گوناگونی قابل انجام است. 4 مورد مهم بسته بندی وکیوم فرمینگ عبارتند از وکیوم فرمینگ اسکین، وکیوم فرمینگ بلیستر یا حبابی، وکیوم فرمینگ تاشو یا صدفی و وکیوم فرمینگ استندی. در متن به کاربردها و خصوصیات هر یک از این روش‌ها به خوبی اشاره کردیم و ویژگی‌های آن را برشمردیم. بنابراین شما هم می‌توانید از این نوع بسته بندی‌ها برای محصولات خود استفاده کنید و آنها را به شکل خاص و متمایزتری روانه بازار کنید. برای استفاده از تمام روش‌های اشاره شده جهت بسته بندی محصولات خود، می‌توانید از طریق شرکت خاور وکیوم اقدام کنید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب