نحوه کار کردن با دستگاه وکیوم صنعتی

دستگاه وکیوم از جمله دستگاه‌های صنعتی است که از آن در حوزه صنعت چوب، تولید لوازم تزئینی و دکوراتیو استفاده زیادی می‌شود. همچنین دستگاه‌های وکیوم فرمینگ در صنعت بسته‌بندی کاربرد زیادی دارند و برای تولید بسیاری از محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای کار با دستگاه وکیوم صنعتی باید به موارد زیادی توجه داشته تا بتوان از دستگاه به بهترین شکل و بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. در ادامه با آموزش کار با دستگاه وکیوم صنعتی همراه شما خواهیم بود.

آشنایی با دستگاه وکیوم فرمینگ

یکی از دستگاه‌هایی که در چند سال گذشته محبوبیت زیادی در میان شرکت‌های صنعتی و صنایع مختلف پیدا کرده است، دستگاه وکیوم فرمینگ است. این دستگاه‌ها و همچنین سایر دستگاه‌های شکل‌دهی برای تهیه ظروف پلاستیکی و بسته‌بندی مواد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. دستگاه ترموفرمینگ هم از انواع دستگاه‌های شکل‌دهی به پلاستیک است که از طریق انرژی حرارتی به نرم کردن پلاستیک و فرمدهی به آن می‌پردازد.

دستگاه‌های وکیوم فرمینگ در نوع نیمه صنعتی و صنعتی موجود هستند و از طریق انرژی حرارتی و خلاء یا همان وکیوم برای شکل‌دهی مواد مختلف استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها در بسیاری از صنایع به خصوص صنعت مواد غذایی کاربرد زیادی پیدا کرده‌اند و برای بسته‌بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. محبوبیت دستگاه وکیوم فرمینگ به قدری زیاد است که میتوان آن را در نمونه‌های رومیزی و خانگی نیز مشاهده و خریداری کرد.

نحوه عملکرد و کار با دستگاه وکیوم فرمینگ

 

نحوه عملکرد و کار با دستگاه وکیوم فرمینگ

 

دستگاه وکیوم فرمینگ شامل چندین جزء اصلی است که از مهمترین آنها باید به هیتر، ورق‌گیر و قالب‌بند اشاره کرد. در اینجا به بررسی نحوه کار با این دستگاه‌های صنعتی و نیمه صنعتی می‌پردازیم. لازم به اشاره است که نحوه عملکرد دستگاه وکیوم فرمینگ نیمه اتومات با دستگاه تمام اتومات کمی متفاوت است.

  • بستن گیره: در ابتدا باید ورق پلاستیکی مورد نظر را در جای خود توسط گیره محکم کرد. ورق پلاستیکی میتواند از نوع ABS، PVC، پلی اتیلن و غیره باشد.
  • اعمال حرارت به ورق پلاستیکی از طریق هیتر: پس از اینکه ورق پلاستیکی در جای خود محکم شد، نوبت به حرارت‌دهی به آن از طریق هیترهای موجود می‌رسد. در این مرحله باید به پلاستیک تا حدی گرما داده شود که به حالت نرم و منعطفی برسد.
  • وکیوم و مکش پلاستیک: در مرحله سوم پلاستیک گرم و منعطف به سمت قالب پایین آمده و از طریق مکش بر روی آن کشیده می‌شود. عملیات مکش توسط پمپ وکیوم یا پمپ خلاء صورت می‌گیرد. با این کار تمام هوای موجود بین ورق و قالب تخلیه شده و ورق به خوبی بر روی آن قرار می‌گیرد.
  • خنک‌سازی پلاستیک: زمانی که پلاستیک شکل قالب را به خود گرفت، باید مورد خنک‌سازی قرار بگیرد. این کار هم توسط فن‌های کوچک یا بزرگ انجام می‌شود. با استفاده از فن میتوان سبب افزایش سرعت خنک‌سازی و همچنین چرخه تولید شد.
  • جداسازی پلاستیک از قالب: پس از خنک شدن پلاستیک، نوبت به جداسازی آن از روی قالب می‌رسد. در این مرحله باید پلاستیک شکل گرفته را از روی قالب جدا کرده و آن را کامل خارج کرد. این کار هم با باز کردن گیره فیکس انجام می‌شود.
  • برش و تکمیل فرآیند: در مرحله پایانی باید به بریدن بخش‌های اضافی از روی پلاستیک پرداخته شود. گاهی اوقات لبه‌های کار نیاز به برش، سنباده‌کشی و یا صاف کردن دارند که این کارها باید در مرحله پایانی انجام شوند. پس از آن عملیات وکیوم به پایان رسیده و محصول آماده عرضه به بازار می‌شود.

با توجه به موارد اشاره شده میتوان به این پی برد که کار با دستگاه وکیوم فرمینگ صنعتی یا نیمه صنعتی بسیار ساده است و تنها نیاز به دقت و کمی توجه دارد. یکی از مواردی که در کار با این دستگاه‌ها اهمیت زیادی دارد، مدت زمان گرمادهی به پلاستیک است. مرحله گرمایش و همچنین مکش تنها در عرض چند دقیقه انجام می‌شوند و در حین این کارها باید به وضعیت پلاستیک توجه شود.

دستگاه وکیوم صنعتی چه دستگاهی است؟

در حال حاضر از دستگاه‌های مختلفی در صنایع گوناگون استفاده می‌شود. دستگاه‌های صنعتی معمولا به صورت نیمه اتومات یا تمام اتومات هستند که در نوع تمام اتوماتیک میزان دخالت اپراتور بسیار پایین است. دستگاه وکیوم صنعتی از جمله دستگاه‌های صنعتی پرکاربرد است که بیشتر در صنعت بسته‌بندی و بسته‌بندی محصولات مختلف کاربرد دارد. این دستگاه‌ها در مدل‌های مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می‌گردند. در ساخت اغلب آنها هم از فولاد یا استیل 304 استفاده می‌شود. از سوی دیگر دستگاه‌های وکیوم صنعتی در دو نوع با تزریق گاز و بدون تزریق گار در بازار موجود هستند که هر کدام مکانیزم مخصوص خود را دارند.

ساختار دستگاه وکیوم صنعتی

 

ساختار دستگاه وکیوم صنعتی

 

دستگاه‌های وکیوم صنعتی از نظر ساخت و کیفیت در رده بالا قرار دارند. این دستگاه‌ها معمولا به وسیله فولادهای ضدزنگ یا همان استیل ساخته می‌شوند تا استحکام و مقاومت آنها به حد بالایی برسد. در بیشتر دستگاه‌های وکیوم صنعتی شاهد پنلی هستیم که میتواند از نوع لمسی یا غیر لمسی باشد. پنل دستگاه‌ها قابلیت برنامه‌ریزی دارد و میتوان از طریق آنها تنظیمات مورد نظر را اعمال کرد. برای مثال تعیین مدت زمان وکیوم یکی از مواردی است که از طریق پنل دستگاه وکیوم صنعتی صورت می‌گیرد. همچنین امکان تعیین میزان تزریق و دوخت از طریق پنل دستگاه وجود دارد.

یکی از مواردی که در کار با دستگاه وکیوم صنعتی مهم است، یادگیری نحوه کار با پنل و اعمال تنظیمات در آن است. از آنجایی که پنل‌ دستگاه‌ها با هم متفاوت است، باید از نحوه کار با آنها مطلع بوده تا بتوان تنظیمات مورد نظر را در آن اعمال کرد. برای این کار میتوانید به سراغ دفترچه راهنمای کاربر بروید تا از نحوه کار با آن به خوبی مطلع شوید.

کار با دستگاه وکیوم صنعتی با قابلیت تزریق گاز

همانطور که اشاره کردیم برخی از دستگاه‌های وکیوم صنعتی از قابلیت تزریق گاز برخوردار هستند. در این دستگاه‌ها دو عدد نازل در دو سمت آن وجود دارد که تزریق گاز را بر عهده دارند. اما در دستگاه‌هایی که فاقد قابلیت تزریق گاز هستند، خبری از این نازل‌ها نبوده و نازلی در طرفین آن به چشم نمی‌خورد. حال برای استفاده از قابلیت تزریق گاز باید پاکت را به شکلی در دستگاه قرار داد تا نازل داخل پاکت قرار بگیرد. در صورتی هم که نیازی به استفاده از قابلیت تزریق گاز نبوده و یا دستگاه وکیوم صنعتی فاقد این قابلیت باشد، باید مراحل زیر را طی کرد:

  • در ابتدا باید به تنظیم دستگاه پرداخته و مواردی چون مدت زمان وکیوم، ولتاژ و همچنین مدت زمان دوخت را از طریق پنل دستگاه مشخص کرد.
  • پس از آن باید درب کابین را باز کرد. در برابر پارچه نسوز دستگاه یک میله فلزی وجود دارد. این میله فلزی را باید بالا برده و پاکت حاوی محصول را در داخل آن قرار داد.
  • مجددا میله فلزی را بر روی پاکت قرار داده و پس از بستن درب کابین عملیات وکیوم و دوخت انجام می‌شود.

در رابطه با نحوه اتصال کپسول گاز به دستگاه باید اشاره کنیم که در دستگاه‌های دارای قابلیت تزریق گاز یک بخشی در پشت آن وجود دارد که در زیر آن برچسب قرمز رنگی به چشم می‌خورد. از این بخش میتوان به اتصال کپسول و تزریق گاز پرداخت. پس از اتصال کپسول به دستگاه باید تنظیمات مربوط به تزریق گاز را انجام داده و در نهایت از این قابلیت دستگاه استفاده کرد.

دستگاه پرس وکیوم چیست و چگونه کار می‌کند؟

 

دستگاه پرس وکیوم چیست و چگونه کار می‌کند؟

 

دستگاه‌های دیگری در بازار موجود هستند که تحت عنوان دستگاه پرس وکیوم یا پرس وکیوم ممبران، دستگاه روکش چوب و دستگاه پرس پی وی سی شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها نسل جدید ماشین‌های پرس چوب هستند و عملکرد پیشرفته‌تری نسبت به دستگاه‌های پرس چوب قدیمی دارند. البته عملکرد و میزان آشنایی اپراتور با دستگاه و نحوه کار با آن تاثیر زیادی در کیفیت عملیات روکش‌کاری چوب دارد. برای همین اپراتور دستگاه پرس وکیوم باید به تمام فوت و فن دستگاه آشنایی داشته باشد تا بتواند عملیات را به بهترین شکل انجام دهد. در رابطه با مراحل پرس چوب یا روکش با دستگاه پرس وکیوم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در مرحله اول قطعه کار بر روی میز دستگاه قرار داده می‌شود.
  • پس از آن سطح قطعه کار باید به طور کامل تمیز شود و هرگونه گرد و غبار از روی سطح آن زدوده شود. در صورتی که این مرحله با بی‌دقتی صورت بگیرد، کیفیت و زیبایی کار کاهش پیدا می‌کند.
  • پس از تمیزکاری سطح قطعه نوبت به عملیات چسب‌کاری می‌رسد. این کار هم باید با دقت خاصی انجام شود.
  • سپس لایه روکش بر روی قطعه کار قرار داده شده و به آن چسبانده می‌شود.
  • بعد از آن هد دستگاه را بسته و پس از استارت، دستگاه عملیات پرس سرد و گرم چوب و مصنوعات چوبی را شروع می‌کند.
  • بعد از مدت زمان معینی هد دستگاه از عملیات باز ایستاده و اپراتور به باز کردن هد می‌پردازد. در این مرحله اپراتور میتواند قطعه کار روکش شده را مشاهده نماید. تنها باید کمی صبر کرده تا دمای قطعه کاهش پیدا کند و سپس به جابجا کردن آن بپردازد.

جمع بندی

دستگاه وکیوم صنعتی از دستگاه‌های بسیار کاربردی است که در صنعت بسته‌بندی کاربرد زیادی دارد. برای تهیه این دستگاه و سایر دستگاه‌های وکیوم فرمینگ میتوانید از طریق شرکت خاور وکیوم اقدام کرده و آن را با قیمت مناسب و کیفیت بالا تهیه نمایید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب