دستگاه پرس وکیوم چوب چه کاربردهایی دارد؟

دستگاه پرس وکیوم در صنایع مختلفی از جمله صنعت چوب و کابینت‌سازی کاربرد دارد. به وسیله این دستگاه‌ها میتوان محصولات متفاوتی را تهیه کرده و ظاهر قطعات چوبی یا ام دی اف خام را به شکل خوبی دگرگون کرد. دستگاه پرس وکیوم چوب، یک راه خلاقانه برای تغییر ظاهر محصولات چوبی است و سبب ایجاد تمایز زیاد میان آنها می‌شود. در ادامه به بررسی این دستگاه‌ها پرداخته و با کاربرد آنها آشنا خواهیم شد.

آشنایی با دستگاه پرس وکیوم چوب

برای تولید بسیاری از لوازم‌ خانگی نظیر کابینت و درب‌های داخلی، از متریالی مانند چوب، ام دی اف و نئوپان خام استفاده می‌شود. این مواد که به شکل خام هستند، ظاهر جذاب و زیبایی ندارند. از طرفی در برابر عواملی مانند رطوبت، نور خورشید و همچنین حشرات بسیار آسیب‌پذیر هستند و در معرض آنها دچار مشکلاتی از جمله خوردگی می‌شوند.

تولیدکنندگان برای برطرف کردن مشکلات اشاره شده از یک روکش استفاده می‌کنند که این روکش به کیفیت محصولات می‌افزاید و ظاهر جذاب و متنوعی به آنها می‌بخشد. روکش‌های مخصوص توسط دستگاه وکیوم بر روی محصولات نئوپان و ام دی اف چسبیده می‌شوند و به آن زیبایی و کیفیت بیشتری می‌بخشند.

بررسی انواع دستگاه پرس وکیوم

 

بررسی انواع دستگاه پرس وکیوم

 

دستگاه‌های پرس وکیوم بر اساس نوع ساختار و طراحی متفاوت هستند و شامل چندین نوع می‌باشند. در اینجا به بررسی این دستگاه‌ها می‌پردازیم.

  • دستگاه پرس وکیوم آسانسوری

از محبوبترین دستگاه‌های پرس وکیوم میتوان به دستگاه پرس آسانسوری اشاره کرد. در این دستگاه درب و محفظه دستگاه که بر روی کار قرار گرفته و فشار و حرارت توسط آنها کنترل می‌شود، به شکل آسانسوری بالا و پایین می‌رود. برای همین است که به آن دستگاه پرس وکیوم آسانسوری گفته می‌شود. با فشردن دکمه مربوطه، درب دستگاه پس از چند ثانیه به ارتفاع حدود نیم متر بالا رفته و آماده قرار دادن قطعات و روکش وکیوم می‌شود.

  • دستگاه پرس وکیوم صندوقی

درب این دستگاه برخلاف نوع اول که به شکل آسانسوری بالا می‌رود، همچون یک صندوق باز می‌شود. برای همین به آن دستگاه وکیوم پرس صدفی نیز گفته می‌شود. دستگاه پرس صندوقی از پرکاربردترین دستگاه‌ها در این زمینه بوده و محبوبیت زیادی دارد.

  • دستگاه پرس وکیوم واگنی

این دستگاه از نظر تعداد سینی با دیگر دستگاه‌ها تفاوت دارد. در این دستگاه اغلب 2 الی 3 سینی وجود دارد. نحوه کار هم به این صورت است که دستگاه در حال پرس وکیوم محصولات در یک سینی بوده و کاربر در حال چیدن چوب و محصولات دیگر برای مرحله بعدی پرس است. این باعث می‌شود تا وقت تلف نشود و زمان پرس کاهش پیدا کند. همچنین با این دستگاه میزان تولید افزایش پیدا کرده و میتواند تاثیر مثبتی بر روی درآمد داشته باشد. لازم به اشاره است که دستگاه پرس واگنی میتواند از نوع صندوقی یا آسانسوری باشد. برای همین به آن دستگاه پرس وکیوم واگنی صندوقی یا دستگاه پرس وکیوم واگنی آسانسوری نیز گفته می‌شود.

دستگاه‌های پرس وکیوم از نظر تعداد سینی

دستگاه پرس وکیوم میتواند دارای چندین سینی باشد و تنها به یک سینی محدود نمی‌شود. هر چقدر تعداد سینی‌های دستگاه افزایش پیدا می‌کند، سرعت عمل بیشتر شده و زمان کمتر تلف می‌شود. چرا که همزمان که دستگاه در حال پرس برخی از محصولات است، میتوان محصولات دیگر را برای پرس در مرحله بعدی آماده کرد. دستگاه‌های پرس وکیوم دو سینی و سه سینی جزو محبوبترین و پرفروشترین دستگاه‌های پرس وکیوم هستند.

انواع دستگاه‌ وکیوم از نظر میزان دخالت دست

با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌های تمام اتوماتیک به بازار عرضه شدند تا عملیات تولید به صورت خودکار انجام شود. دستگاه پرس وکیوم هم عملکردی کاملا خودکار و بدون دخالت دست دارد. این دستگاه‌ها تمام اتوماتیک هستند و میزان دخالت اپراتور در آنها بسیار پایین است. همچنین برخی دستگاه‌ها به شکل نیمه خودکار هستند و اپراتور کمی در کنترل و نظارت بر روی آنها نقش دارد. هر چقدر میزان دخالت دست در دستگاه کاهش پیدا کند، دقت کار بالاتر می‌رود و کیفیت نهایی محصول نیز افزایش پیدا می‌کند. همچنین تمام خودکار بودن دستگاه باعث می‌شود تا کار با سرعت بالاتری انجام شود. البته این دستگاه‌ها قیمت بالاتری هم دارند و باید هزینه بیشتری برای خریدشان صرف شود.

دستگاه وکیوم ممبران چیست؟

 

دستگاه وکیوم ممبران چیست؟

 

یکی از محصولات پرفروش در صنعت چوب، کابینت ممبران است که عنوان آن در چند سال اخیر زیاد به گوش رسیده است. برای ساخت این محصول از دستگاه وکیوم ممبران استفاده می‌شود که ام دی اف خام را به مصالح ممبران تبدیل می‌کند. در واقع افرادی که قصد تهیه و تولید کابینت ممبران را دارند، باید از این دستگاه استفاده نمایند. تفاوت عمده ممبران با ام دی اف خام در این است که در آن از روکش‌های بسیار زیبا و منحصربفردی استفاده می‌شود. این روکش‌ها تحت عنوان روکش وکیوم ممبران شناخته می‌شوند و عمدتا از جنس پی وی سی می‌باشند. استفاده از این روکش‌ها علاوه بر زیبایی، سبب افزایش مقاومت و طول عمر ام دی اف می‌شود.

در رابطه با دستگاه وکیوم ممبران باید اشاره شود که در این دستگاه از وکیوم یا همان خلا استفاده می‌شود. وکیوم یا خلا سبب جلوگیری از ایجاد حباب‌های کوچکی می‌شود که ممکن است به تدریج ترکیده یا گسترش پیدا کنند. این حباب‌ها میتوانند کیفیت کار را کاهش دهند. برای همین در صورتی که محیط پرس دارای خلا باشد، این حباب‌ها شکل نمی‌گیرند و کیفیت کار کاهش پیدا نمی‌کند.

نحوه عملکرد دستگاه وکیوم ممبران یا پرس وکیوم

استفاده از این دستگاه‌ها بسیار ساده است و تنها نیاز به کمی اطلاعات دارد. برای پوشش ام دی اف یا چوب خام از طریق روکش، باید طرح مورد نظر خود را از طریق دستگاه بر روی آن پیاده کرد. باقی مراحل کار به شرح زیر است:

  • پس از پیاده کردن طرح مورد نظر بر روی ام دی اف یا چوب، باید به سراغ چسب زدن توسط دستگاه پاشش رفت. چسب باید به طور یکنواخت تمام بخش‌های کار را پوشش دهد. لبه‌های کار که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، معمولا از دو لایه چسب برخوردار می‌شوند. پس از چسب زدن باید کمی صبر کرده تا چسب خشک شود و آماده استفاده در دستگاه شود.
  • پس از خشک شدن چسب، تمام قطعات باید در داخل سینی دستگاه وکیوم ممبران قرار بگیرند. زیر هر قطعه هم پایه‌ها و حفاظ‌های کوچکی قرار می‌گیرد تا از سطح سینی فاصله داشته باشند. در این زمان هیچگونه لقی نباید در قطعات وجود داشته باشد و ثبات کامل در زمان فرآیند پرس لازم است.
  • مرحله بعدی به کشیدن روکش پی وی سی یا سیلیکون بر روی محصول اختصاص دارد. فویل پی وی سی یا سیلیکون باید به خوبی روی تمام سطح محصول کشیده شود. پس از آن محفظه دستگاه بسته شده و آماده روکش‌زنی می‌شود.
  • در این مرحله دستگاه روکش را گرم می‌کند. میزان حرارت باید متناسب با نوع چسب مصرفی باشد و روکش را به خوبی نرم نماید. در غیر این صورت روکش ترک خورده و کیفیت کار افت پیدا می‌کند.
  • پس از ایجاد حرارت نوبت به ایجاد خلا است. زمانی که روکش انعطاف پذیری زیادی پیدا می‌کند، میتوان به راحتی خلا را ایجاد کرده و روکش را به طور کامل به اطراف کار پرس کرد. در نهایت اطراف کار هم توسط یک تیزی برش داده می‌شوند.

کاربرد دستگاه پرس وکیوم چوب

 

کاربرد دستگاه پرس وکیوم چوب

 

در گذشته روکش زدن بر روی محصولاتی چون کابینت و درب چوبی، به شکل دستی صورت می‌گرفته است. اما امروزه برای این کار از ماشین پرس وکیوم استفاده می‌شود و عملیات روکش کردن به صورت اتوماتیک انجام می‌گردد. این دستگاه‌ها در بسیاری از کارگاه‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا نیاز به نیروی انسانی کاهش پیدا کرده و خطاها به حداقل برسد. دستگاه‌های پرس وکیوم اتوماتیک چوب میتوانند دارای قابلیت سیستم چروک‌گیر و کنترل دستی یا اتوماتیک باشند که انتخاب هر یک از آنها به نیاز مشتریان بستگی دارد.

قیمت دستگاه پرس وکیوم چقدر است؟

قیمت دستگاه‌های پرس وکیوم بسیار متغیر است و بستگی به موارد زیادی دارد. این دستگاه‌ها در برندهای مختلفی موجود هستند که هر کدام از نظر کیفی با دیگر دستگاه‌ها کمی تفاوت دارد. در میان برندها و کشورهای سازنده دستگاه پرس وکیوم، دستگاه‌های آلمانی جزو بهترین دستگاه‌ها محسوب می‌شوند و کیفیت و کارایی بسیار خوبی دارند. از سوی دیگر دستگاه‌های پرس وکیوم ساخت ایران هم در کشور موجود است که به خاطر قیمت مناسب فروش خوبی دارند. قیمت دستگاه پرس وکیوم به دلیل نوسان نرخ ارز متغیر است. از سوی دیگر بسته به اینکه دستگاه پرس وکیوم از چه مدل و نوعی است، قیمت خاصی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

به طور کلی عواملی چون تعداد سینی، برند سازنده دستگاه، میزان خودکار بودن دستگاه، ظرفیت و مساحت سینی‌های موجود بر روی قیمت دستگاه پرس وکیوم موثر هستند. همچنین انواع ریلی به دلیل سینی‌های بیشتر اغلب قیمت بالاتری دارند. برای همین جهت اطلاع از قیمت دقیق دستگاه‌های پرس وکیوم بهتر است با یک شرکت معتبر در این زمینه تماس بگیرید و از قیمت دقیق دستگاه مطلع شوید. کارشناسان خاور وکیوم شما را در این امر به خوبی راهنمایی خواهند کرد.

جمع بندی

دستگاه پرس وکیوم چوب برای روکش کردن چوب یا ام دی اف خام استفاده می‌شود تا به ظاهر زیبا و همچنین مقاومی برسند. این دستگاه‌ها به صورت نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک موجود هستند و عمل پرس روکش و وکیوم را به خوبی انجام می‌دهند.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب