روش های بسته‌بندی وکیوم فرمینگ کدامند؟

وکیوم فرمینگ از جمله فرآیندهای پرکاربرد است که از آن برای تولید بسیاری از قطعات پلاستیکی با کیفیت بالا استفاده می‌شود. همچنین این فرآیند برای بسته‌بندی محصولات کاربرد دارد و میتوان از آن برای بسته‌بندی اقلام مختلفی استفاده کرد. برای بسته‌بندی محصولات به روش وکیوم فرمینگ، باید از دستگاه‌های استاندارد موجود در بازار استفاده کرد. در این مطلب قصد داریم با بسته‌بندی وکیوم فرمینگ کمی آشنا شویم و به چند تکنیک و مواد اولیه لازم برای آن اشاره نماییم.

وکیوم فرمینگ پلاستیک به چه معناست؟

وکیوم فرمینگ (vacuum forming) پلاستیک که گاهی اوقات تحت عنوان ترموفرمینگ نیز شناخته می‌شود، از جمله فرآیندهایی است که در آن از اعمال گرما و فشار برای شکل‌دهی به ورقات پلاستیکی استفاده می‌شود. این فرآیند برای تولید بسیاری از قطعات کاربرد دارد و میتواند برای بسته‌بندی محصولات نیز مورد استفاده قرار بگیرد. در این فرآیند باید از ورق پلاستیکی مناسبی استفاده کرد و حرارت‌دهی به آن را شروع کرد. اعمال گرما و حرارت به ورق پلاستیکی باعث می‌شود تا به حالت نرم و منعطفی برسد و قابلیت‌ شکل‌دهی پیدا کند. با نرم و منعطف شدن ورق پلاستیکی، آن را روی قالب وکیوم فرمینگ قرار می‌دهند و از طریق وکیوم و یا ایجاد خلاء، سبب تخلیه هوای بین ورق و قالب می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تا پلاستیک دقیقا فرم قالب را به خود بگیرد. زمانی که پلاستیک سرد شود، از روی قالب خارج شده و آماده عرضه به بازار می‌شود.

وکیوم فرمینگ در مقابل قالب گیری تزریقی

فرآیند وکیوم فرمینگ یک جایگزین مناسب و مقرون به صرفه برای قالب‌گیری تزریقی سنتی است. چرا که قالب‌گیری تزریقی سنتی، فرآیندی است که برای تولیدات کم حجم، کمی گرانتر و وقت‌گیرتر است. در واقع افرادی که از این روش برای تولیدات کم استفاده می‌کنند، باید زمان بیشتری را به تولید اختصاص دهند و هزینه‌های بالاتری را برای آن بپردازند. از طرفی وکیوم فرمینگ برای تولید قطعات پیچیده همچون قطعات خودرو، قطعات الکترونیکی و بسته‌بندی بسیار مناسب است. دلیل آن هم این است که طراحی قالب وکیوم فرمینگ را میتوان با استفاده از دستگاه‌های CNC انجام داده و آنها را به صورت کاملا دقیقی طراحی کرد. طراحی قالب وکیوم فرمینگ سی ان سی باعث می‌شود تا طراحی قالب به شکل دقیق و با جزئیات بالا صورت بگیرد و محصول نهایی دقیقا به همان شکل دلخواه درآید.

از طرفی مواد اولیه وکیوم فرمینگ اغلب با محیط زیست سازگار هستند و مقرون به صرفه می‌باشند. بسیاری از ورق‌های پلاستیکی که در این فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرند، از مواد قابل بازیافت ساخته شده‌اند و خطری برای محیط زیست ندارند. همچنین این روش در مقایسه با سایر روش‌ها، از تولید زباله و ضایعات کمتری برخوردار است. برای همین است که بسیاری از تولیدکنندگان و شرکت‌ها فرآیند وکیوم فرمینگ را به سایر روش‌ها ترجیح می‌دهند و از آن برای تولید محصولات مورد نظر خود و یا بسته‌بندی استفاده می‌نمایند.

وکیوم فرمینگ و بسته‌بندی محصولات

 

وکیوم فرمینگ و بسته‌بندی محصولات

 

وکیوم فرمینگ از فرآیندهای بسیار پرکاربرد است که میتواند برای تولید بسیاری از قطعات و محصولات پلاستیکی و همچنین بسته‌بندی محصولات مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. در رابطه با بسته‌بندی وکیوم فرمینگ باید اشاره کرد که این روش میتواند برای بسته‌بندی طیف وسیعی از محصولات از جمله مواد غذایی، لوازم الکترونیکی، تجهیزات پزشکی و سایر کالاهای مصرفی استفاده شود. بسته‌بندی‌هایی چون بلیستر، اسکین، صدفی یا تاشو و استندی از جمله روش‌های بسته‌بندی وکیوم فرمینگ هستند. هر یک از این روش‌ها خصوصیات و ویژگی‌های خاصی دارند و برای مواد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال تمام این روش‌ها راه موثری برای نمایش محصولات و محافظت از آنها در برابر عوامل خارجی هستند. تولیدکنندگان با بسته‌بندی وکیوم فرمینگ میتوانند محصولات خود را به شکل کاملا شفافی به بازار عرضه کنند.

مهمترین روش‌ها و تکنیک‌های بسته‌بندی وکیوم فرمینگ

1. وکیوم کارتی یا بلیستر

بسته‌بندی وکیوم فرمینگ به روش کارتی، از جمله روش‌هایی است که از آن برای کالاهایی چون اسباب بازی، ابزار، قطعات کامپیوتری، قطعات الکتریکی و موارد دیگر استفاده می‌شود. تکنیک این روش بسته‌بندی وکیوم فرمینگ به این صورت است که در آن یک ورق مقوایی که اغلب حاوی چاپ است، زیر پوسته پلاستیکی قرار می‌گیرد. در بالای آن هم یک سوراخ ایجاد می‌شود تا امکان آویزان کردن آن در فروشگاه وجود داشته باشد.

شرکت‌هایی که در این حوزه به خدمات‌دهی می‌پردازند، در ابتدا نوع بسته‌بندی مناسب با محصول را مشخص می‌کنند و سپس به طراحی و تولید آن می‌پردازند. محصولات در این روش با استفاده از مقوای کارتی یا جعبه مقوایی مورد مونتاژ قرار می‌گیرند. این روش خود شامل چندین حالت است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

تکنیک‌های بسته بندی وکیوم فرمینگ به روش بلیستر

 

تکنیک‌های بسته بندی وکیوم فرمینگ به روش بلیستر

 

  • بلیستر استاندارد: این نوع بلیستر بدنه محصول را کاملا در برمی‌گیرد و به یک کارت مقوایی به خصوص با استفاده از پرس یا چسب مهر و موم می‌شود. در این روش از لبه‌های بسته‌بندی بلیستر برای چسباندن روی کارت استفاده می‌شود.
  • بلیستر تاشو: در این روش از بسته‌بندی وکیوم فرمینگ، یک برجستگی بر روی آن وجود دارد و پشت کار به صورت تاشو می‌باشد. این دو هم توسط چسب یا دوخت حرارتی به هم وصل می‌شوند. بین کار هم معمولا یک کارت مقوایی برای معرفی کار یا زیبایی قرار می‌گیرد.
  • بلیستر مهر و موم شده کامل: این روش به صورت پرس یا با استفاده از چسب، به یک کارت مقوایی مهر و موم می‌شود. این بلیستر دارای یک منطقه برجسته است که کل سطح کار را پوشش می‌دهد.
  • بلیستر کشویی: این نوع بلیستر همچون بلیستر کامل است. با این تفاوت که لبه‌های بیرونی به پشت بسته‌بندی به طور کامل تا می‌شوند. در این روش به هیچ مهر و مومی نیاز نبوده و محصول به خوبی از عوامل خارجی محافظت می‌گردد.

 

2. وکیوم صدفی یا تاشو

در این روش از بسته‌بندی وکیوم فرمینگ، از یک ظرف یک تکه با حالت لولادار استفاده می‌شود. درب و محفظه این ظرف به خوبی به هم چفت می‌شوند و میتوانند به راحتی مورد باز و بسته شدن قرار بگیرند. سرهم کردن این ظرف‌ها هم از طریق چفت کردن محفظه و یا دوخت حرارتی صورت می‌گیرد. از این روش میتوان برای بسته‌بندی محصولاتی چون مواد غذایی و لوازم الکتریکی استفاده کرد.

از دیگر تکنیک‌های مهر و موم در روش بسته‌بندی وکیوم صدفی میتوان به جوش اصطکاکی، منگنه کردن، جوش نقطه‌ای، پرس، برچسب و جوش التراسونیک اشاره کرد. این روش از مزایای زیادی برخوردار است که از جمله آنها میتوان به نمایش محصول به صورت واضح، باز و بسته شدن آسان و حفاظت کامل از محصول اشاره کرد.

3. وکیوم استند

وکیوم استند برای بسته‌بندی محصولاتی چون شیرینی و شکلات، اسباب بازی، لوازم آرایشی و دیگر قطعات قابل استفاده است. مکمل این روش از بسته‌بندی وکیوم فرمینگ نیز بسته‌بندی کارتنی و مقوایی است. چرا که استندها درون یک جعبه مقوایی یا کارتنی قرار می‌گیرند و ارائه می‌شوند. در بسته‌بندی استند شاهد دو بخش هستیم که یکی از آنها خود استند وکیومی و دیگری جعبه کارتنی یا مقوایی است. استندها هم طوری طراحی می‌شوند که در داخل جعبه‌ها به خوبی قرار می‌گیرند.

بسته‌بندی وکیوم فرمینگ چه مزایایی دارد؟

 

بسته‌بندی وکیوم فرمینگ چه مزایایی دارد؟

 

بسته‌بندی وکیوم فرمینگ مزایای زیادی دارد که مهمترین آن شفافیت بالا و مقرون به صرفه بودن است. در اینجا به بررسی بیشتر این موارد می‌پردازیم:

  • شفافیت بسته‌ها: از مزایای مهم بسته‌بندی وکیوم فرمینگ، باید به شفافیت بالای آن اشاره کرد. این مزیت باعث می‌شود تا مشتری بتواند محصول را مشاهده کند و با خیال راحت‌تری به خرید آن بپردازد.
  • قابلیت سفارشی سازی بسته‌بندی: بسته‌بندی‌های وکیوم فرمینگ را میتوان به صورت سفارشی مورد طراحی و تولید قرار داد که این موضوع یکی از مزایای مهم وکیوم فرمینگ است.
  • صرفه جویی در زمان و هزینه: وکیوم فرمینگ یک روش نسبتا کم هزینه نسبت به روش‌هایی چون قالب‌گیری تزریقی است. برای همین تولیدکنندگانی که به دنبال کاهش هزینه‌های خود هستند، اغلب جذب این روش می‌شوند. تجهیزات و فرآیند این نوع بسته‌بندی برای تولیدات انبوه نسبتا ارزان است و نسبت به برخی از روش‌ها مقرون به صرفه‌تر می‌باشد. همچنین فرآیند بسته‌بندی وکیوم فرمینگ بسیار سریع است و در بازه زمانی کوتاهی میتوان محصولات را بسته‌بندی و به بازار عرضه کرد.

از چه طریقی یک شرکت خدمات معتبر وکیوم فرمینگ را پیدا کنیم؟

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در زمینه وکیوم فرمینگ در حال فعالیت هستند. شرکت خاور وکیوم یکی از شرکت‌های فعال در این زمینه است که از بیش از 20 سال سابقه در زمینه ارائه خدمات بسته‌بندی و ساخت ماشین آلات و دستگاه‌های وکیوم فرمینگ برخوردار است. این شرکت با کارکنانی مجرب و با استفاده از تجهیزات پیشرفته و بروزترین تکنولوژی‌ها، گام بزرگی در صنعت بسته‌بندی و تولید محصولات برداشته است. خاور وکیوم با توجه به نیازهای مشتریان به تولید یا بسته‌بندی وکیوم فرمینگ می‌پردازد و کیفیت را سرلوحه کار خود قرار می‌دهد. بنابراین اگر به دنبال یک شرکت باسابقه و مجرب برای بسته‌بندی وکیوم فرمینگ هستید، میتوانید از خدمات این مجموعه استفاده نمایید.

جمع بندی

در این مطلب با تکنیک‌های بسته‌بندی وکیوم فرمینگ آشنا شدیم. همانطور که ملاحظه کردید این روش با استفاده از متدهای مختلفی قابل انجام است که هر یک از آنها خصوصیات و کاربرد خاصی دارند. با توجه به موارد اشاره شده میتوانید بهترین روش بسته‌بندی وکیوم فرمینگ را انتخاب کنید و محصولات خود را به بهترین شیوه روانه بازار نمایید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب