انواع بسته‌بندی پنیر

خط تولید پنیر سفید شامل مراحل مختلفی است. زمانی که پنیر آماده شود، وارد بسته‌های مخصوص شده و آماده عرضه به بازار می‌شود. یکی از مواردی که در تولید و عرضه پنیر سفید اهمیت زیادی دارد، نحوه بسته‌بندی آن است. بسته‌بندی پنیر باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر حفاظت کامل از آن، سبب جلب توجه افراد بیشتری شود. چرا یک بسته‌بندی جذاب و مناسب میتواند شانس فروش بیشتر آن را دو چندان نماید. در ادامه مطلب در این خصوص بیشتر صحبت کرده و با انواع بسته‌بندی پنیر آشنا خواهیم شد.

دلیل اهمیت بسته‌بندی پنیر

 

دلیل اهمیت بسته‌بندی پنیر

 

 

بسته‌بندی برای تمام محصولات، به ویژه مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که بسته‌بندی در اصل یک عامل جهت حفظ ایمنی، کنترل کیفیت و همچنین عامل افزایش فروش است. بسته‌بندی پنیر از محتویات موجود در بسته به خوبی حفاظت کرده و مانع از نفوذ هوا و هرگونه میکروب و آلاینده به داخل آن می‌شود. در گذشته از پارچه یا چوب برای حمل و نقل پنیر استفاده می‌شده است. اما در حال حاضر با اختراع پلیمرها و مواد پلاستیکی مختلف، در بسته‌بندی پنیر تغییر و تحولات زیادی ایجاد شده است. در زیر به طور خلاصه به دلایل اهمیت بسته‌بندی مناسب برای پنیر اشاره می‌کنیم:

  • حفاظت از پنیر در زمان حمل و نقل و عرضه به بازار
  • محافظت در برابر میکروارگانیسم‌ها
  • حفظ تازگی و رطوبت پنیر
  • بهبود ظاهر محصول
  • جلوگیری از نفوذ اکسیژن

ویژگی‌های یک بسته‌بندی ایده‌آل برای پنیر

بسته‌بندی پنیر باید به گونه‌ای باشد که سلامت آن را تضمین کند. همچنین بسته‌ها باید برند تولیدکننده را به نمایش گذاشته و به عنوان یک ابزار تبلیغاتی عمل نمایند. توجه به این موضوع باعث جلب توجه مصرف کنندگان بیشتر و افزایش فروش می‌گردد. در رابطه با مهمترین ویژگی‌های بسته‌بندی ایده‌آل برای پنیر میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • بسته‌بندی باید از ظاهر جذابی برخوردار باشد. رنگ و طرح در نظر گرفته شده برای این بسته‌ها بسیار حائز اهمیت هستند.
  • بسته پنیر باید به راحتی باز شود و سبب به زحمت افتادن مصرف کننده نشود.
  • بسته‌ها باید متناسب با میزان پنیر موجود باشند و فضای زیادی را اشغال نکنند.
  • بهترین بسته‌بندی‌های پنیر دوستدار محیط زیست هستند و میتوانند خیلی راحت وارد چرخه بازیافت شوند.

انواع بسته‌بندی پنیر از نظر نحوه عرضه به بازار

 

انواع بسته‌بندی پنیر از نظر نحوه عرضه به بازار

 

  • بسته‌بندی فله‌ای

برای بسته‌بندی فله‌ای پنیر، آن را در فیلم‌های منعطف تحت خلاء بسته‌بندی و عرضه می‌نمایند. یک روش دیگر هم به نام پارافین وجود دارد که در زمان جداسازی پارافین، حجم زیادی از پنیر از بین می‌رود. برای همین اغلب تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند از فیلم‌های منعطف جهت بسته‌بندی استفاده نمایند. برای این کار هم فیلم‌های مختلف با قیمت‌های متنوع در بازار موجود است.

  • بسته‌بندی خرده فروشی

بسته‌بندی برای مصرف کنندگان یا خرده‌فروشی، نوع دیگری از بسته‌بندی پنیر است. این بسته‌بندی بر روی ماندگاری محصول و همچنین جذب بازار تاثیرگذار است. در این روش پنیرها در مقادیر مختلف با بسته‌های متنوع همچون مکعبی، مثلثی و غیره آماده عرضه به بازار می‌شوند.

انواع طراحی بسته‌بندی پنیر

پنیرها در انواع مختلفی همچون پنیر صبحانه، پنیر خامه‌ای، پنیر لیقوان و پنیر پیتزا موجود هستند. هر یک از این پنیرها هم بسته به مشخصات و نحوه مصرف به بسته‌بندی خاصی نیاز دارند. تولیدکنندگان باید به این موضوع توجه کرده و یک طراحی مناسب برای بسته‌بندی پنیرها در نظر بگیرند. از انواع طراحی بسته‌بندی پنیر میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • بسته‌بندی با نایلون مقاوم: این نایلون‌ها از جنس پلاستیک هستند و مقاومت بسیار بالایی دارند. جنسشان هم شفاف و غیر شفاف است و میتوان بر روی آنها از لیبل با طرح مناسب استفاده کرد. در صورتی که از بسته‌های نایلونی مقاوم با طراحی زیبا و خلاقانه استفاده شود، توجه مشتریان زیادی به آن جلب می‌گردد. در این بسته‌ها امکان نفوذ آلودگی و رطوبت هم به داخل محصول وجود نداشته و پنیر به شکل سالم به دست مشتری می‌رسد.
  • ظروف پلاستیکی: از دیگر انواع بسته‌بندی‌های کاربردی برای پنیر باید به ظروف پلاستیکی اشاره کرد. همانطور که مشخص است این ظروف از جنس پلاستیک هستند و از نظر طرح و شکل انواع بسیار متنوعی دارند. درپوش آنها هم به صورت فویل حرارتی بر روی ظرف پرس شده و مانع از نفوذ هوا و سایر مواد به داخل بسته می‌شود. تولیدکنندگان میتوانند بر روی ظروف پلاستیکی اطلاعات خاصی را در رابطه با پنیر و شرکت تولیدکننده درج نمایند. با ایجاد طرح‌های مختلف بر روی آن هم میتوان ظاهر متفاوتی به بسته بخشیده و شانس فروش آن را بیشتر کرد.
  • قوطی‌های درپوشی: این قوطی‌ها از نظر جنس شامل انواع پلاستیکی و فلزی هستند که نمونه‌های آن در بسته‌بندی شیرخشک و سرلاک زیاد دیده می‌شود. از این قوطی‌ها اغلب جهت بسته‌بندی پنیر لیقوان و پنیرهای سنتی استفاده می‌شود.

دستگاه بسته‌بندی پنیر و انواع آن

 

دستگاه بسته‌بندی پنیر و انواع آن

 

در خط تولید مواد غذایی از دستگاه‌های خاصی همچون دستگاه بسته‌بندی استفاده می‌شود. در خط تولید پنیر هم به همین شکل است. برای بسته‌بندی این ماده غذایی از دستگاه‌های خاصی میتوان استفاده کرد که مهمترین آنها دستگاه شیرینگ پک و دستگاه دوخت فک حرارتی است. علاوه بر این دستگاه‌ها، ماشین‌های دیگری هم در خط تولید پنیر به کار برده می‌شوند که در این رابطه باید به پروسس تانک، دستگاه کولینگ تاور، دستگاه پاستوریزاتور، وت پنیرسازی، پاتیل پخت شیر و دستگاه ترولی پرس اشاره کرد.

در حال حاضر تولیدکنندگان پنیر از دستگاه‌های بروز و پیشرفته برای تولیدات خود استفاده می‌نمایند. این دستگاه‌ها سرعت بسته‌بندی را افزایش داده و سبب بهبود کارایی و راندمان خط تولید می‌شوند. برخی از دستگاه‌ها به صورت اتوماتیک کار کرده و نیازی به نیروی کار فراوان ندارند. با این دستگاه‌ها امکان بسته‌بندی پنیر به شکل زیبا و شکیل وجود دارد. برخی از دستگاه‌ها هم متناسب با بسته‌بندی انواع پنیر ساخته می‌شوند که با استفاده از آنها میتوان انواع پنیرهای قالبی در ابعاد مختلف را آماده کرد.

مزایای بسته‌بندی پنیر با دستگاه‌های پیشرفته

با خرید دستگاه مناسب بسته‌بندی پنیر میتوان از مزایای زیادی بهره‌مند شد. مهمترین مزیت این است که این دستگاه‌ها سرعت تولید را افزایش می‌دهند و به بهبود شرایط کسب و کار کمک می‌کنند. با استفاده از این دستگاه‌ها امکان بسته‌بندی انواع پنیر قالبی وجود دارد و کار به شکل راحت‌تری انجام می‌شود. از آنجایی هم که بسته‌بندی بدون دخالت دست صورت می‌گیرد، پنیرها به شکل کاملا بهداشتی بسته‌بندی و آماده عرضه به بازار می‌شوند. این دستگاه‌ها با پوشش کامل پنیر و مهروموم کردن آن به ماندگاری بیشتر پنیر کمک می‌نمایند. به طور کلی بسته‌بندی پنیر با بهترین دستگاه‌ مزایای بسیار زیادی دارد و جایگزین بسیار خوبی برای روش‌های سنتی می‌باشد.

اصول و نکات بهداشتی مهم در بسته‌بندی پنیر

پنیر جزو موادی است که یک رطوبت ذاتی دارد. برای همین نمیتوان از بسته‌های کاغذی برای بسته‌بندی آن استفاده کرد. همین موضوع باعث شده تا بسته‌بندی این ماده غذایی نسبت به موادی همچون قند و نبات سخت‌تر باشد و پروسه پیچیده‌تری را طی نماید. برای رسیدن به یک بسته‌بندی جذاب و شیک در انتهای خط تولید پنیر سفید، نیاز به توجه به نکات و اصول خاصی است که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می‌نماییم.

  • قابلیت حمل آسان: بسته‌بندی پنیر باید به گونه‌ای باشد که مشکلی در حمل و جابجایی آن ایجاد نکند. بسته‌بندی باید قدرت محافظت از پنیر را داشته باشد و در حین جابجا کردن خراب نشود.
  • کاهش سرعت رشد قارچ: پنیر جزو موادی است که به سرعت قارچ‌زده می‌شود. از این رو بسته‌بندی انتخاب شده برای آن باید به گونه‌ای باشد که سبب خشکی سطحی پنیر نشود و مانع از قارچ‌زدگی آن شود. برای همین معمولا پنیر در قالب‌های کوچک تقسیم می‌شود.
  • عدم نفوذ اکسیژن و هوا: بسته پنیر باید فاقد هوا و اکسیژن باشد. چرا که اکسیداسیون ماده چربی پنیر مضر است. تنها عامل تضمین کننده عدم بروز اکسید در بسته‌بندی پنیر هم غیر قابل نفوذ بودن آن است. بسته‌ها باید به شکل مناسبی مهروموم شوند تا هیچ راهی جهت نفوذ اکسیژن و هوا به داخل آن وجود نداشته باشد.
  • درج اطلاعات بر روی محصول: بسته‌های پنیر فاقد اطلاعات جذابیتی ندارند و معمولا افراد از خرید آنها صرفنظر می‌کنند. از این رو درج اطلاعاتی همچون نوع پنیر، شرکت سازنده، وزن و ترکیبات به کار رفته باید بر روی بسته‌بندی درج شوند. اطلاعات باید رنگ خوانا و فونت مناسبی داشته باشند تا خریداران با مشکلی در خواندن آنها مواجه نشوند.

خرید انواع دستگاه بسته‌بندی از خاور وکیوم

جهت خرید دستگاه و ماشین آلات بسته‌بندی میتوانید از طریق شرکت خاور وکیوم اقدام نمایید. این شرکت از بیست سال سابقه موفق در زمینه خدمات بسته‌بندی برخوردار است و تاکنون دستگاه‌های متنوعی را به بازار عرضه کرده است. کلیه دستگاه‌های این شرکت بر اساس آخرین تکنولوژی و فناوری‌های موجود ساخته شده و به بازار عرضه می‌گردند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید دستگاه بسته‌بندی پنیر، با کارشناسان فروش خاور وکیوم تماس حاصل فرمایید.

جمع بندی

بسته‌بندی پنیر به عنوان یک عامل در حفظ ایمنی و کنترل کیفیت عمل کرده و سبب ماندگاری بیشتر آن می‌شود. در حال حاضر پنیرهای موجود در بازار به شیوه‌های مختلفی بسته‌بندی شده و به بازار عرضه می‌شوند. در رابطه با انواع روش‌های موجود برای بسته‌بندی پنیر میتوان به بسته‌بندی با فیلم‌های انعطاف‌پذیر، بسته‌بندی وکیوم یا تحت خلاء، بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و بسته‌بندی هوشمندانه اشاره کرد. تولیدکنندگان میتوانند از هر یک از روش‌ها استفاده کرده و پنیر را به شکل جذاب، شکیل و سالم به بازار عرضه نمایند.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب