بستهبندی یکی از بخشهای مهم در هر خط تولیدی است و تاثیر زیادی در جذب مشتری و افزایش فروش دارد. برای همین بسیاری از تولید کنندگان به سراغ بهترین متدها و دستگاهها برای بستهبندی محصولات خود میروند. بستهبندی به شیوه وکیوم فرمینگ جزو روشهایی است که از مزایای زیادی برخوردار است و تولیدکنندگان زیادی از آن استفاده مینمایند. برای این کار هم نیاز به تهیه و خرید دستگاههای وکیوم فرمینگ است. این دستگاهها همچون هر دستگاه بستهبندی دیگری نیاز به نگهداری و تعمیرات به موقع دارند تا فرآیند تولید و بستهبندی با وقفه روبرو نشود. در این مطلب قصد داریم پیرامون این موضوع صحبت کنیم و با نکات نگهداری و تعمیرات دستگاه بستهبندی وکیوم فرمینگ آشنا شویم.
بستهبندی به روش وکیوم فرمینگ
در حال حاضر روشهای مختلفی وجود دارند که برای بستهبندی محصولات میتوان از آنها استفاده کرد. بستهبندی وکیوم فرمینگ جزو پرکاربردترین روشهای موجود است و افراد زیادی از آن برای بستهبندی محصولات خود استفاده مینمایند. محصولات و کالاهایی چون لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، لوازم الکترونیکی، لوازم خودرو، لوازم تحریر و غیره همگی با استفاده از فرآیند وکیوم فرمینگ قابل بستهبندی و عرضه به بازار هستند. این روش از بستهبندی با مزایای زیادی همراه است که از مهمترین آنها باید به شفافیت بستهها و قیمت مناسب اشاره کرد.
چرا دستگاههای بستهبندی وکیوم نیاز به نگهداری و مراقبت دارند؟
تمام دستگاههایی که برای بستهبندی محصولات مورد استفاده قرار میگیرند، نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. در زیر به مهمترین دلایل نگهداری از این دستگاهها اشاره میکنیم.
کاهش هزینههای مربوط به تعمیر دستگاه
خط بستهبندی از مهمترین خطوط و بخشهای یک کارگاه یا شرکت تولیدی است. در هر کارگاهی بسته به شرایط کارگاه و نوع کالاها از تجهیزات مختلفی برای بستهبندی استفاده میشود. خرید این دستگاهها مستلزم پرداخت هزینه است و در صورت عدم توجه به مراقبت و نگهداری از آنها، هزینه مضاعفی بر دوش صاحب کارگاه اعمال میشود. برای همین با نگهداری صحیح از این دستگاهها میتوان منجر به کاهش هزینههای مربوط به تعمیرات آنها شد.
افزایش طول عمر دستگاهها
هر چقدر به نگهداری و مراقبت از دستگاههای بستهبندی وکیوم فرمینگ توجه بیشتری شود، دستگاه طول عمر و کارایی بیشتری پیدا میکند. برای همین بهتر است بسته به میزان تولید و بستهبندی ، به بررسی دستگاهها در بازههای زمانی مختلف بپردازید و هرگونه مشکل جزئی را در آن برطرف نمایید.
جلوگیری از توقف خطوط تولید
در صورتی که به نگهداری از دستگاههای بستهبندی وکیوم فرمینگ توجهی نشود، دستگاه دچار کاهش کارایی و در نهایت از کار افتادگی میشود. خراب شدن دستگاه بستهبندی علاوه بر اعمال هزینه جهت تعمیر، سبب توقف خط بستهبندی میشود و در برنامه تولید اختلال ایجاد میکند. همین موضوع میتواند سبب خسارت زیادی به تولید کننده شود.
عرضه محصولات بدون نقص به بازار
بستهبندی بخشی از هویت بصری برند و محصول در بازار است و در بازاریابی و جذب مشتریان تاثیر بسیار زیادی دارد. برای همین جهت تولید موفق و عرضه آنها با بهترین بستهبندی، باید از تجهیزات و دستگاههای مناسبی استفاده کرده و به نگهداری از آنها توجه زیادی شود. چرا که با دستگاههای بستهبندی معیوب و دارای مشکل نمیتوان محصولات سالمی را به بازار عرضه کرد.
اصول نگهداری از ماشین آلات بستهبندی
اصول و روشهای نگهداری و مراقبت از ماشینهای بستهبندی بسیار متفاوت است و موارد زیادی در این زمینه وجود دارد. اما برای مراقبت از دستگاههای بستهبندی در کارگاههای کوچک میتوان از دو روش برنامهریزی نشده یا در اصطلاح روش اضطراری و همچنین روش برنامهریزی شده استفاده کرد.
1. نگهداری و تعمیرات دستگاه بستهبندی به روش اضطراری
روش اضطراری یا برنامهریزی نشده جزو روشهای نگهداری از دستگاههای بستهبندی است. با این حال این روش معایبی دارد که بهتر است به آن توجه شود. شاید روش اضطراری یک روش ساده و بدون دردسر به نظر برسد؛ اما این روش با هزینههای بسیار زیادی همراه است و موجب خسارت به خط تولید هم میشود. چرا که در این روش اغلب تا زمانی که قطعهای دچار آسیب جدی و یا معیوب نشده باشد، به تعویض یا تعمیر آن نمیپردازند. روش اضطراری جزو روشهای با ریسک بالا است و احتمال خرابیهای ثانویه را افزایش میدهد. برای آن هم نیاز به تعمیرکاران ماهر است که هزینه بیشتری را برای تعمیرات میطلبند.
2. نگهداری و تعمیرات دستگاه بستهبندی به روش برنامه ریزی شده
در این روش کلیه اقدامات لازم برای پیشگیری از خرابی و از کار افتادگی دستگاه در نظر گرفته میشود. به طور معمول یک سری اقدامات و فعالیتها وجود دارد که سبب کاهش از کار افتادگی دستگاه بستهبندی و سایر تجهیزات میشود. حال با اقدامات پیشگیرانه میتوان زمان خرابی دستگاهها را کاهش داده و سبب کاهش هزینههای مربوط به تعمیرات شد. پس مراقبت از دستگاه بستهبندی به روش برنامهریزی شده مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها عبارتند از افزایش ایمنی، کارکرد بهتر دستگاه و کاهش خرابیهای ناگهانی.
چند راهکار برای نگهداری مناسب از بستهبندی وکیوم فرمینگ
هر شرکت و کارگاه تولیدی باید یک سری برنامهریزی جهت رسیدگی و نگهداری از دستگاههای بستهبندی داشته باشد. با برنامهریزی روزانه میتوان به خوبی به دستگاههای بستهبندی رسیدگی کرده و مانع از بروز مشکلات جدی در آنها شد. در این بخش به روشهای نگهداری از ماشین آلات بستهبندی اشاره میکنیم.
تمیز کردن روزانه دستگاه بستهبندی
یکی از مهمترین و موثرترین اقداماتی که برای افزایش طول عمر دستگاه بستهبندی وجود دارد، تمیز کردن دستگاه پس از توقف تولید و بستهبندی است. در پایان روز و خاتمه فرآیند تولید و بستهبندی محصولات، بهتر است به تمیز کردن دستگاه پرداخته شود و اجزای مهم آن مورد تمیزکاری قرار بگیرند. جهت جلوگیری از خوردگی دستگاه، بهتر است مخزن یا سینی مواد را به طور روزانه تمیز کنید و آن را در داخل جایگاه خود قرار دهید.
تمیز کردن اطراف دستگاه
به جز تمیز کردن دستگاه و اجزای آن، محیط اطراف دستگاه را نیز تمیز کنید و هرگونه مواد پراکنده موجود را از میان بردارید. بسیاری از مواد (بسته به نوع محصول و کارگاه) سبب ایجاد گرمای بیشتر در اطراف دستگاه میشوند که این موضوع روی داغ شدن دستگاه و در نتیجه کاهش کارایی آن تاثیر میگذارد. با تمیز کردن اطراف دستگاه میتوانید طول عمر تجهیزات بستهبندی خود را افزایش دهید.
کنترل فنی روزانه دستگاه
بخش فنی دستگاه بستهبندی را باید به طور روزانه چک و بررسی کنید. در حین بررسی اگر شاهد شکستگی یا خرابی هر یک از قطعات موجود بودید، باید سریعا نسبت به تعویض یا تعمیر آن اقدام نمایید.
جلوگیری از نفوذ گرد و غبار در کارگاه
گرد و غبار و هرگونه آلایندهای میتواند به مرور سبب کاهش طول عمر دستگاه بستهبندی شود. برای همین یکی از اقدامات موثر در نگهداری از دستگاه بستهبندی وکیوم فرمینگ و هر ماشین بستهبندی دیگری، جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به محیط و همچنین دستگاه است. برای این کار به صورت دورهای دستگاه را تمیز کنید و از انباشته شدن گرد و غبار بر روی اجزای آن جلوگیری نمایید.
ایجاد محیط ضد آب و رطوبت
در کنار فراهم کردن محیط عاری از گرد و غبار، باید به یک محیط ضد آب و ضد رطوبت نیز توجه داشته باشید. چرا که دستگاههای بستهبندی همچون هر دستگاه برقی دیگری باید در یک محیط عاری از رطوبت به کار بپردازند. توجه به این موضوع سبب افزایش طول عمر دستگاه میشود.
گریس کاری دورهای دستگاه
گریس کاری یا روغن کاری دستگاه بستهبندی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به صورت دورهای انجام شود. کلیه قطعات مهم دستگاه نظیر دندهها، بلبرینگها و قطعات متحرک باید روغن کاری شوند تا عملکرد صحیح و روانی داشته باشند. تنها توجه داشته باشید که در زمان روغن کاری موجب آسیبرسانی به سایر اجزای دستگاه نشوید.
استخدام اپراتور ویژه جهت مراقبت از دستگاه
بهترین کار این است که برای نگهداری و مراقبت از دستگاه بستهبندی، یک نیرو استخدام شود. این شخص باید به بررسی روزانه، هفتگی و ماهانه دستگاه بپردازد و مانع از وارد شدن هرگونه خسارت سنگین به دستگاه بستهبندی شود. همچنین به مهارت اپراتورهای بستهبندی توجه داشته باشید و به آنها آموزشهای لازم در خصوص استفاده صحیح از دستگاه بستهبندی را ارائه نمایید.
تعمیرات دستگاه بستهبندی وکیوم فرمینگ توسط خاور وکیوم
شرکت خاور وکیوم در کنار ارائه خدمات وکیوم فرمینگ و ساخت ماشین آلات و دستگاههای وکیوم فرمینگ، تعمیرات دستگاه بستهبندی وکیوم را نیز انجام میدهد. این شرکت با کارکنانی مجرب و ماهر میتواند به شما در نگهداری و تعمیرات دستگاه بستهبندی وکیوم فرمینگ کمک کند و سبب افزایش بهرهوری دستگاه و در نتیجه افزایش فروش شما شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شمارههای شرکت تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
در این مطلب در رابطه با مهمترین نکات نگهداری و تعمیرات دستگاه بستهبندی وکیوم فرمینگ صحبت کردیم و به اهمیت این کار اشاره داشتیم. با نگهداری صحیح از ماشین آلات بستهبندی میتوان مانع از توقف خطوط تولید و بستهبندی کارگاه شده و از اعمال خسارتهای بیشتر جلوگیری کرد. همچنین این کار مزایای دیگری هم دارد که از مهمترین آنها باید به صرفهجویی در زمان، افزایش راندمان و کارایی دستگاه بستهبندی، جلوگیری از فرسودگی دستگاه و قطعات آن، افزایش ایمنی و کاهش خطر در محیط کار اشاره کرد. پس به موارد اشاره شده در متن توجه داشته باشید و حتما از نیروهای ویژه برای مراقبت از دستگاه استفاده نمایید.