نحوه کار با دستگاه دوخت ریلی به چه صورت است؟

در حال حاضر دستگاه‌های متنوعی برای بسته‌بندی محصولات وجود دارد. یکی از محبوبترین و ساده‌ترین دستگاه‌ها برای بسته‌بندی، دستگاه دوخت ریلی است. این دستگاه جهت دوخت انواع پاکت و بسته‌های پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کار با دستگاه دوخت ریلی کار سخت و پیچیده نبوده و خیلی راحت میتوان بسته‌ها را با آن بسته‌بندی کرد. در ادامه با آموزش کار با دستگاه دوخت ریلی همراه شما خواهیم بود.

دستگاه دوخت ریلی چیست؟

دوخت ریلی در صنعت بسته‌بندی به پلمپ کردن سر نایلون و بسته‌های پلاستیکی اشاره دارد. برای این کار هم از دستگاه‌های دوخت ریلی استفاده می‌شود که قادر به بسته‌بندی و دوخت انواع پلاستیک و نایلون ظرف مدت زمان کوتاهی هستند. این دستگاه‌ها با حرارت کار کرده و از طریق پرس سبب پلمپ بسته می‌شوند. دستگاه دوخت ریلی به صورت نیمه اتوماتیک کار می‌کند و برای هر عرض نایلون محدودیتی ندارد. خوب است اشاره شود که این دستگاه نه تنها کاربرد صنعتی دارد، بلکه میتواند به عنوان یک دستگاه خانگی جهت بسته‌بندی محصولات مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

بر روی دستگاه دوخت ریلی امکان نصب تجهیزات مختلف وجود دارد. تجهیزاتی همچون دستگاه تاریخ‌زن، دستگاه تزریق گاز ازت، دستگاه مکنده و دستگاه شمارشگر را میتوان بر روی آن نصب کرده و از قابلیت‌های آن استفاده کرد.

کاربردهای دستگاه دوخت ریلی

همانطور که متوجه شدیم کاربرد دستگاه دوخت ریلی در بسته‌بندی محصولات است. با این دستگاه میتوان بسته‌ها و پاکت‌های پلاستیکی را ظرف مدت زمان کوتاهی پرس کرده و آماده عرضه به بازار کرد. دستگاه‌های دوخت ریلی از نظر ابعادی جزو دستگاه‌های نسبتا کوچک محسوب می‌شوند و فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند. برای همین از آنها علاوه بر کارگاه‌، میتوان در منازل نیز استفاده کرد. بسته‌بندی‌های صورت گرفته با دستگاه دوخت ریلی بسیار محکم و شکیل هستند و مانع از پاره شدن آنها در زمان انتقال و جابجایی می‌شوند. از کسب و کارهایی در آنها از دستگاه دوخت ریلی استفاده زیادی می‌شود میتوان به عطاری‌ها، فروشگاه‌های تولیدی و کارگاه‌های بسته‌بندی مواد غذایی اشاره کرد.

یکی از مزایای دستگاه دوخت ریلی سرعت بالای آن است. سرعت دوخت این دستگاه چیزی در حدود 16 متر بر دقیقه است. از این رو با استفاده از آن امکان بسته‌بندی کالاهای زیاد در کوتاهترین زمان وجود دارد. از دستگاه دوخت ریلی میتوان برای محصولات با حجم بالا نیز استفاده کرد.

انواع دستگاه دوخت ریلی

 

انواع دستگاه دوخت ریلی

 

دستگاه دوخت ریلی در مدل‌های مختلفی همچون دوخت ریلی افقی و دوخت ریلی عمودی در صنعت بسته‌بندی موجود است. هر یک از این دستگاه‌ها برای بسته‌بندی محصولات خاصی کاربرد دارند که در اینجا به بررسی آنها می‌پردازیم.

1. دستگاه دوخت ریلی افقی

دستگاه دوخت ریلی افقی برای بسته‌بندی طیف زیادی از محصولات قابل استفاده است. این دستگاه جزو متداولترین دستگاه‌ها بوده و قادر به دوخت بسیاری از بسته‌ها می‌باشد. نحوه عملکرد دستگاه دوخت ریلی افقی به این صورت است که پس از قرار دادن بسته بر روی دهانه ورودی، دوخت با سرعت و کیفیت بالایی انجام می‌شود. این دستگاه‌ها خود دارای دو مدل با پایه و بدون پایه هستند. مدل پایه‌دار دستگاه دوخت افقی قابلیت تنظیم ارتفاع دارد. از مزیت‌های دستگاه دوخت ریلی افقی باید به قیمت مناسب آن اشاره کرد. از این دستگاه در صنعت دارویی، صنعت غذایی، صنعت الکتریکی و غیره استفاده می‌گردد.

2. دستگاه دوخت ریلی عمودی

مدل دیگر دستگاه‌های دوخت ریلی، نوع عمودی آن است که برای بسته‌بندی محصولات به شکل ایستاده کاربرد دارد. این دستگاه‌ها از کانوایر متحرک برخوردار هستند و قادر به بسته‌بندی تعداد زیادی از بسته‌ها و پاکت‌ها در مدت زمان کوتاه می‌باشند. در رابطه با نحوه عملکرد دستگاه دوخت ریلی عمودی باید اشاره کنیم که اپراتور باید به صورت ایستاده مایعات را در داخل پاکت یا نایلون بریزد و سپس هوای داخل آن را خارج نماید. پس از آن باید دو لبه پاکت را به هم نزدیک کرده و با اعمال حرارت منجر به اتصال و دوخت آنها شود. از دستگاه دوخت ریلی عمودی برای بسته‌بندی موادی چون زیتون، ترشی، شیر و دوغ استفاده می‌شود.

3. دستگاه دوخت ریلی با تزریق گاز

این دسته از دستگاه‌های دوخت ریلی قابلیت تزریق گاز برای افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از فاسد شدن آن را دارند. برای همین از آنها برای بسته‌بندی محصولاتی که در معرض آسیب و خرابی زیادی قرار دارند، استفاده می‌شود.

4. دستگاه دوخت ریلی دمنده

 

دستگاه دوخت ریلی دمنده

 

برای محصولاتی که ترد و شکننده هستند، میتوان از دستگاه دوخت ریلی دمنده استفاده کرد. کارکرد آنها هم به این صورت است که با تزریق هوا به داخل نایلون، سبب حالت بادکنکی شدن بسته شده و مانع از خرد و شکستگی محصول می‌شود. پس اگر محصول از حساسیت زیادی برخوردار است، بهتر است از دستگاه دوخت ریلی دمنده برای آن استفاده شود.

5. دستگاه دوخت ریلی مکنده

نوع دیگر دستگاه دوخت ریلی، مکنده نام دارد. همانطور که میتوان حدس زد در این دستگاه‌ها امکان تخلیه هوای داخل بسته وجود دارد. برای همین از آن جهت بسته‌بندی محصولاتی استفاده می‌شود که هوای داخل بسته میتواند منجر به فاسدشدگی و خرابی آن شود. همچنین با دستگاه دوخت ریلی مکنده حجم محصول کاهش پیدا کرده و با سهولت بیشتری مورد حمل و نقل و جابجایی قرار می‌گیرد.

نحوه کار با دستگاه دوخت ریلی

کار با دستگاه دوخت ریلی عمل سخت و پیچیده‌ای نبوده و با توجه به نکاتی میتوان به راحتی از آن استفاده کرد. جهت روشن کردن دستگاه باید هر سه دکمه موجود بر روی پنل دستگاه روشن شوند. پس از آن باید سرعت و دمای دستگاه را تنظیم کرد. با تنظیم سرعت و دمای دستگاه باید کمی صبر کرده تا المنت‌های آن گرم شوند. پس از آن میتوان عمل دوخت را به وسیله دستگاه دوخت ریلی انجام داد. برای خاموش کردن دستگاه هم باید در ابتدا دکمه هیتر را خاموش کرده و مجددا صبر کرد تا دستگاه سرد شود. سپس میتوان با فشردن دکمه فن و پاور دستگاه را خاموش کرد.

  • اتصال کابل برق دستگاه: هر دستگاه دوخت ریلی دارای یک کابل اتصال به برق است که انرژی دستگاه از طریق اتصال آن به برق تامین می‌شود. برای همین در ابتدا باید کابل را به برق متصل کرد.
  • بررسی فیوز دستگاه: در بخش پایین درگاه اتصال کابل برق، یک بخش جداشونده قرار دارد که فیوز دستگاه در داخل آن قرار گرفته است. این بخش به حفاظت از دستگاه در برابر اتصالی‌ها می‌پردازد. برای همین اگر پس از اتصال کابل برق شاهد روشن شدن دستگاه نبودید، بهتر است فیوز آن را بررسی کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.
  • راه‌اندازی نوار نقاله دستگاه: گاهی اوقات کاربران دستگاه دوخت ریلی متوجه عدم حرکت نوار نقاله دستگاه می‌شوند. مهمترین دلیل آن هم این است که شفت مخصوص اتصال نوار نقاله متصل نشده است. این مشکل بیشتر در زمان راه‌اندازی اولیه دستگاه و وارد شدن ضربات در زمان جابجایی رخ می‌دهد. برای بستن شفت باید در ابتدا خار مشکی رنگ را به سمت بالا برده و در راستای خار نوار نقاله نگه داشت. پس از آن باید آن را جلو کشیده تا کاملا داخل یکدیگر قرار بگیرند. در آخر هم باید با یک پیچ گوشتی پیچ روی خار مشکی رنگ را سفت کرد.
  • تنظیم کردن نوار نقاله: برای جلو یا عقب کردن نوار نقاله، باید از پیچ‌های مشکی پلاستیکی در اطراف دستگاه استفاده کرد. این پیچ‌ها باید باز شده و سپس نوار نقاله را بیرون کشیده یا به داخل هدایت کرد. این کار سبب تنظیم نوار نقاله دستگاه می‌شود. در صورتی هم که نیاز به بالا یا پایین کردن نوار نقاله باشد، نوار نقاله باید به سمت بالا یا پایین فشار داده شود.

نحوه تنظم سرعت نوار نقاله دستگاه دوخت ریلی

 

نحوه تنظم سرعت نوار نقاله دستگاه دوخت ریلی

 

سرعت نوار نقاله دستگاه قابلیت تنظیم دارد. برای این کار هم باید از دیمر یا پیچ تنظیمی موجود بر روی پنل دستگاه استفاده کرد. با این پیچ امکان کاهش یا افزایش سرعت چرخش نوار نقاله وجود دارد. در این رابطه باید اشاره شود که سرعت دستگاه نباید بیش از حد کم شود. چرا که سرعت پایین سبب تحت فشار قرار گرفتن موتور دستگاه شده و میتواند باعث سوختگی موتور شود. در حالی که سرعت‌های بالا سبب افزایش عمر مفید موتور دستگاه می‌شوند.

سرعت چرخش نوار نقاله دستگاه دوخت ریلی با دمای المنت‌های آن ارتباط مستقیمی دارد. هر چقدر سرعت چرخش نوار نقاله بیشتر باشد، لبه‌های بسته زمان کمتری با المنت‌ها در تماس هستند. هر چقدر هم سرعت کمتر باشد، لبه‌های بسته مدت زمان بیشتری با المنت‌ها در تماس هستند و نیاز به دمای کمتری پیدا می‌کنند.

نحوه اتصال تاریخ زن به دستگاه دوخت ریلی

یکی از قابلیت‌های دستگاه دوخت ریلی امکان اتصال دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف به آن است. دستگاه تاریخ‌زن یکی از این دستگاه‌ها بوده که به شکل یک غلتک فلزی است. برای اتصال آن باید به سراغ غلتک مشکی موجود در داخل دستگاه رفته و آن را با پیچ گوشتی باز و جدا کرد. سپس باید حروف مورد نظر خود را در داخل تاریخ‌زن چیده و آن را به وسیله پیچ در همان جای غلتک سفت کرد.

جمع بندی

دستگاه دوخت ریلی یکی از دستگاه‌های بسته‌بندی است که از آن برای پرس کردن لبه پاکت‌ها و نایلون‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. کار با دستگاه دوخت ریلی نسبتا آسان است و تنها نیاز به توجه به نکات مهمی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا اطلاع از قیمت دستگاه دوخت ریلی، میتوانید با کارشناسان شرکت خاور وکیوم در تماس باشید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب