همه ما میدانیم که حفظ تازگی و کیفیت مواد غذایی برای سلامتی و طعم غذا بسیار مهم است. اما با وجود مشغلههای زندگی امروزی، نگهداری صحیح از مواد غذایی همیشه کار آسانی نیست. در اینجا است که دستگاه وکیوم خانگی به کمک ما میآید.
دستگاه وکیوم خانگی چیست؟
دستگاههای وکیوم از دستگاههای کاربردی در صنعت بستهبندی هستند و برای بستهبندی مواد مختلف استفاده میشوند. این دستگاهها با تخلیه هوای موجود در بستهها، به بستهبندی آنها میپردازند و یک محیط خلأ را در داخل بسته ایجاد میکنند. دستگاههای بستهبندی وکیوم در انواع مختلفی موجود هستند که از مهمترین آنها باید به دستگاه وکیوم خانگی و دستگاه وکیوم نیمه اتوماتیک و تماماتوماتیک اشاره کرد.
همانطور که قابل حدس است دستگاه وکیوم خانگی برای بستهبندی محصولاتی نظیر مواد خوراکی در منزل کاربرد دارد. این دستگاه در ابتدا به تخلیه هوای موجود در بسته پرداخته و سپس با اعمال حرارت سبب پرسشدن لبههای بسته میشود. ازآنجاییکه هوای موجود در بسته تا حد زیادی تخلیه میشود، به افزایش ماندگاری و طول عمر محصول افزوده میشود. برای همین بسیاری از مشاغل خانگی دستگاههای وکیوم خانگی را به سایر دستگاهها ترجیح میدهند و ازآنجهت ماندگاری بیشتر محصولات خود استفاده مینمایند. با بستهبندی مواد غذایی به این روش، مواد غذایی تازهتر میمانند.
مزایای استفاده از دستگاه وکیوم خانگی
- افزایش ماندگاری مواد غذایی: وکیوم کردن میتواند ماندگاری گوشت، مرغ، ماهی، میوهها، سبزیجات و سایر مواد غذایی را تا چندین برابر افزایش دهد.
- حفظ طعم و کیفیت: وکیوم کردن از تغییر رنگ، بو و طعم مواد غذایی جلوگیری میکند و کیفیت آنها را برای مدت طولانیتر حفظ میکند.
- جلوگیری از فریز سوختگی: وکیوم کردن مواد غذایی قبل از فریز کردن، از ایجاد یخزدگی و سوختگی در آنها جلوگیری میکند.
- نگهداری آسان: وکیوم کردن مواد غذایی، حملونقل و نگهداری آنها را آسانتر میکند.
- مناسب برای مصارف مختلف: از دستگاه وکیوم خانگی میتوان برای بستهبندی انواع مواد غذایی، اعم از جامد و مایع، استفاده کرد.
نحوه عملکرد دستگاه وکیوم خانگی
دستگاه وکیوم خانگی با استفاده از یک پمپ، هوا را از داخل کیسههای مخصوص خارج میکند و بهاینترتیب مواد غذایی را در شرایطی عاری از اکسیژن بستهبندی میکند. مراحل کار به شرح زیر است:
1. آماده سازی
اولین مرحله آمادهسازی کیسه، انتخاب کیسه مناسب وکیوم است. کیسههای مخصوص وکیوم در جنسها و ضخامتهای مختلفی تولید میشوند. نوع کیسه باید با نوع مواد غذایی که میخواهید وکیوم کنید، سازگار باشد.
مواد غذایی را به مقدار دلخواه داخل کیسه قرار دهید. دقت کنید که بیش از حد کیسه را پر نکنید، زیرا ممکن است در فرایند وکیوم پاره شود. سپس لبه کیسه را به طور کامل در داخل دستگاه وکیوم قرار دهید و مطمئن شوید که به طور صحیح پلمب شده است.
2. فرآیند وکیوم
دستگاه وکیوم را روشن کنید و دکمه شروع فرایند وکیوم را فشار دهید. پمپ دستگاه شروع به کار میکند و هوا را از داخل کیسه خارج میکند.
برخی از دستگاهها به طور خودکار فرایند وکیوم را متوقف میکنند، اما در برخی دیگر باید بهصورت دستی دکمه توقف را فشار دهید.
3. بستهبندی نهایی
پس از اتمام فرایند وکیوم، لبه کیسه را با استفاده از المنت حرارتی دستگاه بستهبندی کنید. این کار باعث میشود که کیسه به طور کامل وکیوم شود و هوا به داخل آن نفوذ نکند. همچنین برای نظم بیشتر، میتوانید تاریخ و محتویات کیسه را روی آن برچسب بزنید.
مزایای استفاده از دستگاه وکیوم خانگی برای کسبوکارهای خانگی
استفاده از دستگاه وکیوم خانگی کمک زیادی به کسبوکارها میکند. از جمله:
- این دستگاهها میتوانند به رونق کسبوکارهای خانگی کمک زیادی کنند. در برخی مشاغل محصولاتی تولید میشوند که با استفاده از این دستگاهها بهخوبی بستهبندی شده و سپس به بازار عرضه میگردند. برخی افراد هم به خرید محصولات عمده پرداخته و سپس آنها را به بستههای کوچکتر تقسیم کرده و روانه بازار میکنند.
- بستهبندی تولیدات خانگی با این دستگاهها به شکل زیبا و باکیفیتی انجام میشود. با بستهبندیهای زیبا میتوان تأثیر خوبی بر روی مخاطب گذاشته و به افزایش فروش محصول کمک کرد.
- دستگاههای وکیوم خانگی نیاز به نیروهای کاری را کاهش میدهند. چرا که عملیات بستهبندی با این دستگاهها نسبت به بستهبندیهای دستی با سرعت بسیار بیشتری انجام میشود.
- این دستگاهها قیمت مناسبی دارند و برای افرادی که به فکر شروع کسبوکار با حداقل سرمایه هستند، بسیار مناسب میباشند. برای همین با خرید دستگاه وکیوم خانگی میتوان در هزینههای خود صرفهجویی کرده و درعینحال درآمد بیشتری کسب کرد.
نکات مهم استفاده از دستگاه وکیوم خانگی
پیش از استفاده از دستگاه وکیوم، دفترچه راهنمای آن را بهدقت مطالعه کنید. حتماً از کیسههای مخصوص وکیوم استفاده کنید. از کیسههای پلاستیکی معمولی استفاده نکنید، زیرا ممکن است در هنگام وکیوم کردن ذوب شوند و مواظب باشید بیش از حد کیسه را پر نکنید. در نهایت لبه کیسه را به طور کامل داخل دستگاه قرار دهید تا هوا به داخل کیسه نفوذ نکند و پس از وکیوم کردن، مواد غذایی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
راهنمای انتخاب و خرید دستگاه وکیوم خانگی
در زمان خرید دستگاه وکیوم خانگی توجه به یک سری نکات جهت خرید بهترین دستگاه ضرورت دارد. از جمله:
- دستگاههای وکیوم خانگی در دو نوع برقی و شارژی موجود هستند. دستگاههای برقی از کارایی بهتری برخوردار هستند.
- این دستگاهها با استفاده از متریال متفاوتی تولید میشوند. دستگاههایی که از بدنه استیل برخوردار هستند، دوام بهتری دارند.
- در زمان خرید دستگاه وکیوم خانگی حتماً آن را تست کنید و نسبت به عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. دررابطهبا پلاستیک مناسب دستگاه هم حتماً از فروشنده سؤال نمایید.
- برای وکیوم کردن محصولات خانگی میتوانید از دستگاههای وکیوم رومیزی و یا ایستاده استفاده نمایید. دستگاههای ایستاده با اینکه فضای بیشتری اشغال میکنند، اما کارآمدتر هستند.
- برخی دستگاههای وکیوم تنها قابلیت مکش هوا دارند. برای همین در زمان انتخاب و خرید دستگاه حتماً به قابلیتهای آن توجه داشته باشید.
- اگر قرار است به بستهبندی محصولات زیادی در طی روز بپردازید، حتماً یک دستگاه با ظرفیت وکیوم بالا را خریداری نمایید.
جمعبندی
دستگاه وکیوم خانگی وسیلهای مفید و کاربردی است که میتواند به شما در حفظ تازگی و کیفیت مواد غذایی کمک کند. با استفاده از این دستگاه، میتوانید از مزایای متعددی مانند افزایش ماندگاری، حفظ طعم و کیفیت، جلوگیری از فریز سوختگی و نگهداری آسان مواد غذایی بهرهمند شوید.
اگر صاحب کسبوکار هستید و قصد دارید از دستگاههای وکیوم برای بستهبندی محصولات خود استفاده کنید، میتوانید از شرکت خاور وکیوم به تهیه و خرید دستگاه موردنظر خود بپردازید. در این شرکت انواع دستگاه وکیوم با قیمت مناسب به مشتریان عرضه میشود. جهت کسب اطلاع از قیمت خرید دستگاه وکیوم و نحوه خرید آنها با شمارههای شرکت تماس حاصل فرمایید.