برای بستهبندی محصولات، روشها و همچنین دستگاههای مختلفی وجود دارد که هر یک مزایا و خصوصیات خاصی دارند. از جمله دستگاههای پرکاربرد برای بستهبندی محصولات میتوان به دستگاه شیرینگ پک اشاره کرد. این دستگاه در بین تولیدکنندگان و مشاغل مختلف از طرفداران زیادی برخوردار است و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب قصد داریم در رابطه با نحوه کار و تنظیمات دستگاه شیرینگ پک صحبت کنیم و با انواع آن کمی آشنا شویم.
دستگاه شیرینگ پک چیست؟
دستگاه شیرینگ یا شرینک پک، دستگاهی است که برای پک کردن انواع جعبه و کارتن نظیر جعبههای شیرینی، شکلات، محصولات آرایشی و بهداشتی، دارو، کتاب، مجلات، مواد غذایی، قطعات خودرو، محصولات صنعتی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. در این دستگاه محصولات به صورت تکی و یا چند عددی به وسیله نایلون شیرینک مورد بستهبندی قرار میگیرند و از آنها در برابر عوامل خارجی به خوبی محافظت میشود. همچنین با بستهبندی از طریق دستگاه شیرینگ، میتوان به حمل و نقل آسانتر محصولات کمک کرده و منجر به افزایش ماندگاری و دوام محصولات شد.
دستگاه شیرینگ پک معمولا در پایان خط تولید و برای بستهبندی محصولات قرار میگیرد. با این دستگاه میتوان محصولات مختلف را به صورت زیبا و جذابی بستهبندی کرده و با محافظت هرچه بیشتر آماده عرضه به بازار کرد. بستهبندی محصولات با دستگاه شیرینگ پک از هزینه کمی برخوردار است و یکی از ارزانترین روشها برای تبلیغ کالا به حساب میآید. چرا که میتوان از طریق آن یک تبلیغ ارزان به وسیله نایلونهای شیرینک چاپی داشت.
نحوه عملکرد دستگاه شیرینگ به چه صورت است؟
نایلون شیرینکی که در این دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد، از جنس پلی اتیلن با ترکیب چند ماده دیگر از گروه پلی اتیلن است. این نایلون به راحتی از طریق حرارت جذب محصول میشود. هوایی هم که در داخل تونل حرارتی دستگاه وجود دارد، مانع از ایجاد هرگونه حباب و برآمدگی در نایلون شیرینک میشود. حال در رابطه با نحوه عملکرد دستگاه شیرینگ در تمام نمونهها باید اشاره کنیم که در ابتدا نایلون به دور محصول قرار میگیرد. این کار میتواند توسط دستگاه دوخت مجزا و یا دستگاه دوخت خود دستگاه شیرینگ صورت بگیرد. پس از آن محصول توسط نوار نقاله دستگاه، وارد تونل حرارتی شیرینک پک میشود و نایلون را جذب محصول میکند. با این کار محصول به خوبی پک میشود و آماده عرضه به بازار میگردد. از انواع رولهای دستگاه شیرینگ پک هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رول ساده یا رودهای
- رولهای بغل بازشو (مناسب دستگاه شیرینگ پک کابینی)
- رولهای تک لا (مناسب دستگاه شیرینگ پک تونلی)
انواع دستگاه شیرینگ پک
دستگاههای شیرینگ پک دارای انواع مختلفی هستند که هر تولید کنندهای با در نظر گرفتن شرایط و حیطه کاری خود میتواند از بهترین نوع آن استفاده نماید. در این بخش به معرفی انواع دستگاه شیرینگ پک پرداخته و در ادامه به طور مفصلتر با هر یک از آنها آشنا خواهیم شد.
- دستگاه شیرینگ دستی رومیزی
- دستگاه شیرینگ تونلی
- دستگاه شیرینگ کابینی یا صندوقی
- دستگاه شیرینگ پلی اتیلن
- دستگاه شیرینگ اتوماتیک کانوایردار
بررسی انواع دستگاه شیرینگ و نحوه تنظیمات آنها
1. دستگاه شیرینگ دستی رومیزی
دستگاه شیرینگ دستی از دو بخش اصلی به نام برش دستگاه و سشوار صنعتی برخوردار است که هر دوی آنها مکمل هم هستند. عملکرد و نحوه کار دستگاه شیرینگ دستی به این صورت است که در ابتدا محصول باید در داخل پلاستیک یا نایلون مخصوص قرار بگیرد و بخش اضافی رول آن توسط اپراتور جدا شود. پس از آن هم باید درجه حرارت دستگاه را تنظیم کرده و به وسیله سشوار صنعتی به آن حرارت را وارد کرد. با این کار نایلون به خوبی جذب محصول شده و پک میگردد. دستگاه شیرینگ دستی رومیزی، امکان قرارگیری بر روی میزهای صنعتی را دارد و برای پک کردن محصولات کوچک و تولیدات محدود مناسب است.
2. دستگاه شیرینگ کابینی یا صندوقی
دستگاه شیرینگ پک کابینی نیز اغلب برای پک کردن محصولات کوچک کاربرد دارد و نیازی به دستگاه دوخت مجزا ندارد. در این دستگاه رول نایلون شیرینک، از جنس پی وی سی، PO، PP و غیره است. نحوه کار دستگاه شیرینگ کابینی هم به این صورت است که محصول داخل نایلون شیرینک گذاشته شده و درون دستگاه قرار میگیرد. دستگاه هم نایلون را به طور همزمان دوخت زده و شیرینک میکند. کار با دستگاه شیرینگ کابینی نسبت به نوع دستی رومیزی راحتتر است. چرا که اپراتور باید تنها محصول را در داخل رول دستگاه قرار دهد و سپس آن را در داخل کابین گذاشته و درب آن را ببندد. پس از آن دستگاه به صورت خودکار سایر عملیات مربوط به بستهبندی را انجام میدهد و محصول را به صورت پک شده تحویل میدهد.
3. دستگاه شیرینگ پک تونلی
دستگاه شیرینگ پک تونلی در دو نوع تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد و تنها تفاوتشان در میزان دخالت اپراتور است. این ماشین برای پک کردن محصولات کوچک و بزرگ کاربرد دارد و کار با آن بسیار آسان است. عملکرد دستگاه شیرینگ تونلی به این صورت است که در ابتدا نایلون به دور محصول پیچیده شده و سپس وارد تونل حرارتی میشود. با اعمال حرارت در تونل حرارتی، نایلون شیرینک به دور محصول چسبیده میشود و آن را پک میکند. در انتها هم محصول بستهبندی شده از دستگاه خارج شده و به وسیله فنهای موجود از حرارت آن کاسته میشود. رول شیرینک مورد نیاز در آن هم از نوع PVC و POF است.
دستگاه شیرینگ پک تونلی نسبت به بسیاری از دستگاههای شیرینگ، پیشرفتهتر و مجهزتر است. از مهمترین اجزا و قطعات آن هم میتوان به دینام، المنت شامل مدل میلهای و پرهای، چشم الکترونیکی، دریچه تنظیم ارتفاع دهانه ورودی و خروجی، ترموستات برای تنظیم دما و درجه حرارت و کانوایر یا نوارهای نقالهای اشاره کرد.
4. دستگاه شیرینگ پک پلی اتیلن
در دستگاههای شیرینگ پلی اتیلن، از نایلونهای شیرینک با استقامت بالا استفاده میشود. کاربردهای آن هم بیشتر برای بستهبندی محصولات سنگین چون باکسهای آب معدنی، نوشابه خانواده و دیگر محصولات غذایی است.
5. دستگاه شیرینگ اتوماتیک کانوایردار
دستگاه شیرینگ پک کانوایردار نوع اتوماتیک، مزایای زیادی دارد و به خاطر مزایا و خصوصیات خاص خود، طرفداران زیادی پیدا کرده است. یکی از تفاوتهایی که این دستگاه با سایر دستگاههای اشاره شده دارد، سرعت بسیار بالای آن است. همچنین این دستگاه دارای نقاله کوچکی است که محصول را به سمت بیرون هدایت میکند. در دستگاه شیرینگ اتوماتیک کانوایردار امکان تنظیم سرعت کانوایر، تنظیم حرارت و همچنین زمان بستهبندی وجود دارد.
مهمترین اجزای دستگاه شیرینگ کابینی و نحوه تنظیم آن
دستگاه شیرینگ کابینی از قطعات و اجزای مختلفی برخوردار است که از مهمترین آنها باید به فن، المنت برای برش رول، المنت برای سیستم گرمایشی و ایجاد حرارت، طاقهگیر، سینی کار، مگنتهای موجود در درب کابین و جکهای مختلف قابل تنظیم اشاره کرد. حال این دستگاهها دارای کلیدهای مختلفی برای تنظیم کردن بخشهای مختلف دستگاه هستند که عبارتند از: کلید تایمر دوخت، کلید تایمر شیرینک، کلید کنترل دما و کلید روشن و خاموش کردن دستگاه.
تنظیمات دیگری هم در دستگاه شیرینگ کابینی وجود دارد که شامل تنظیم سایز و اندازه سینی کار و همچنین تنظیم زاویه باز شدن درب کابین و سرعت باز شدن آن میشود. با این حال به طور کلی نحوه کار و تنظیمات دستگاه شیرینگ کابینتی آسان بوده و نیازی به اپراتور متخصص ندارد. در واقع میتوان پس از نصب دستگاه شیرینگ و اعمال تنظیمات، کار با آن را به راحتی شروع کرد.
چگونه دستگاه شیرینگ تونلی را تنظیم کنیم؟
دستگاه شیرینگ پک تونلی از تنظیمات پیشرفتهای برخوردار است و اپراتور میتواند با توجه به نیازهای لازم برای بستهبندی، به تنظیم آن بپردازد. از مهمترین تنظیماتی که میتوان بر روی دستگاه شیرینگ پک تونلی انجام داد، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- در این دستگاه میتوان درجه حرارت را تغییر داده و با توجه به نیاز خود آن را تنظیم کرد.
- در این دستگاه سرعت کانوایر قابل تنظیم است. همچنین میتوان ارتفاع کابین در آن را تغییر داد.
- از دیگر تنظیمات دستگاه شیرینگ تونلی باید به امکان تغییر سرعت فن دستگاه و تنظیم سرعت سلفونکشی با توجه به شرایط دستگاه و نوع محصول اشاره کرد.
در رابطه با نحوه عملکرد و کار دستگاه شیرینگ پک تونلی تمام اتومات باید اشاره کنیم که این دستگاهها برای کارخانهها یا کارگاههای دارای تولیدات صنعتی کاربرد دارند و میتوانند به پک کردن محصولات با سایزهای مختلف بپردازند. در نمونه تمام اتومات، تنها گذاشتن و برداشتن محصول توسط اپراتور انجام میشود و مابقی کارها از جمله دوخت نایلون به دور محصول، انتقال محصول و عبور آن از کوره حرارتی به صورت خودکار و تمام اتومات توسط خود دستگاه انجام میشود.
جمع بندی
دستگاه شیرینگ پک از انواع دستگاههای بستهبندی پرفروش و پرکاربرد است که از انواع مختلفی برخوردار میباشد. این دستگاهها در انواعی چون دستی رومیزی، کابینی و تونلی موجود هستند که هر یک نیاز به تنظیمات خاصی دارند. با توجه به موارد اشاره شده در متن میتوانید بهترین دستگاه شیرینگ پک را برای بستهبندی محصولات خود در نظر بگیرید و آنها را به بهترین شکل روانه بازار کنید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره در خصوص خرید، تنظیمات و راهاندازی دستگاه شیرینگ پک هم میتوانید با کارشناسان شرکت خاور وکیوم تماس حاصل فرمایید.