بستهبندی به روش وکیوم فرمینگ جزو روشهای بسیار محبوب و کاربردی است. پرکاربرد بودن این روش به خاطر مزایای زیادی است که دارد. با بستهبندی وکیوم میتوان محصولات را به شکل مناسبی به بازار عرضه کرده و منجر به افزایش فروش آنها شد. در ادامه با بررسی 10 مزیت بستهبندی وکیوم همراه شما خواهیم بود.
بستهبندی وکیوم چیست؟
وکیوم فرمینگ فرآیندی است که در چندین سال گذشته بسیار محبوب و پرکاربرد شده است. این فرآیند بسیار ساده بوده و با گرم کردن ورقهای پلاستیکی تا دمای مشخص، شکلدهی به آنها توسط قالب و مکش هوای موجود در میان ورق و قالب همراه است. در حال حاضر فرآیند وکیوم فرمینگ برای تولید بسیاری از قطعات و همچنین بستهبندی محصولات مختلف کاربرد دارد و در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از قطعات و ظروف وکیومی با شکل و اندازههای مختلف از این طریق قابل تولید هستند.
بستهبندی وکیوم نیز روشی است که در آن هوای موجود در بسته به طور کامل تخلیه میشود. در واقع در در داخل بسته یک خلاء ایجاد شده و هیچگونه هوا و اکسیژنی در آن باقی نمیماند. برای این کار باید در ابتدا محصول را در داخل پاکت وکیوم قرار داده و سپس آن را در داخل دستگاه گذاشت. دستگاه از طریق پمپ وکیوم هوای موجود در بسته را تخلیه کرده و سپس لبههای آن را دوخت میزند. استفاده از این دستگاهها بسیار راحت است و عمل بستهبندی محصول را ظرف مدت زمان کوتاهی انجام میدهد.
مزایای مهم بستهبندی وکیوم فرمینگ
بستهبندی وکیوم از مزایای زیادی برخوردار است. در واقع این روش از بستهبندی به خاطر مزایای زیادی که دارد، به یک روش پرکاربرد و محبوب در صنعت بستهبندی تبدیل شده است. در اینجا به 10 مورد از مهمترین مزایای بستهبندی وکیوم میپردازیم.
1. افزایش ماندگاری محصول
یکی از مزایای مهم بستهبندی وکیوم، افزایش ماندگاری محصولات به خصوص مواد غذایی است. از آنجایی که در این روش هوای موجود در بسته به طور کامل حذف میشود، هیچ اکسیژنی که بخواهد با محصول وارد واکنش شود، وجود ندارد. بنابراین با حذف هوا و اکسیژن ماندگاری محصول افزایش پیدا کرده و برای مدت زمان بیشتری قابل استفاده میشود.
در این رابطه میتوان به مواد غذایی همچون گوشت و فرآوردههای گوشتی اشاره کرد. زمانی که گوشت به روش وکیوم فرمینگ بستهبندی میشود، با هوا و اکسیژن تماسی نداشته و میتواند مدت زمان بیشتری در دمای یخچال نگهداری شود. این روش به حفاظت از کیفیت و طول عمر محصول کمک زیادی مینماید.
2. حفاظت از محصول در برابر آلودگی و رطوبت
عواملی همچون رطوبت، هوا و نور خورشید میتوانند باعث خرابی بسیاری از محصولات شوند. از سوی دیگر آلودگی با نفوذ میکروب، قارچ و باکتری میتواند سبب خراب شدن محصولات شود. حال از آنجایی که در روش وکیوم محصول هیچ تماسی با فضای خارجی ندارد، از نفوذ هرگونه آلودگی، رطوبت و هوا حفظ مانده و دوام و طول عمر بیشتری پیدا میکند. در واقع میتوان گفت بستهبندی وکیوم از محصولات در برابر آلودگی، تغییر طعم و بو محافظت مینماید.
3. حفاظت از محصول در برابر آسیب و خطرات جانبی
محصولات در زمان حمل و نقل با خطراتی همچون ضربه خوردن، نفوذ آب و رطوبت همراه هستند. این عوامل میتوانند سبب آسیب رسیدن به محصول و در نتیجه خراب شدن آن شوند. حال با بستهبندی وکیوم میتوان احتمال آسیبدیدگی محصول را تا حد زیادی کاهش داده و کالا را به شکل سالمی به دست مشتری رساند. این موضوع سبب افزایش رضایت مشتری و همچنین افزایش میزان فروش محصول میشود.
4. شفافیت و قابل مشاهده بودن محصول
بستهبندی وکیوم به شکل کاملا شفافی است و محصول موجود در خود را به خوبی نمایش میدهد. برای همین مشتریان میتوانند در زمان خرید محصول بدون نیاز به باز کردن بسته، آن را مشاهده کرده و از سلامت و کیفیت آن مطمئن شوند. برای مثال میوه و سبزیجات بستهبندی شده به روش وکیوم از این طریق به خوبی قابل مشاهده هستند و هرگونه لکه، خرابی و پوسیدگی در آنها به خوبی مشخص میشود.
5. کاهش فضای بستهبندی
مزیت دیگر بستهبندی وکیوم، کاهش فضای بستهها است. دلیل آن هم این است که در این روش هوای موجود در بسته به خوبی حذف میشود و همین امر سبب کاهش حجم بسته میگردد. بستهبندی وکیوم فرمینگ به دلیل برخورداری از شکل دقیق به محصول اجازه میدهد بدون اشغال فضای اضافی به شکل مناسبی در بستهبندی قرار بگیرد. این موضوع بر روی کاهش هزینههای مربوط به حمل و نقل کالا و همچنین انبار و ذخیره کردن آنها تاثیر زیادی دارد. این در حالی است که بستهبندیهای سنتی به دلیل فضای زیاد بین محصول و بسته، حجم زیادی دارند و سبب بالا رفتن وزن بستهها و هزینههای مربوط به حمل و نگهداری آنها میشوند.
6. کیفیت بالای مواد بستهبندی
در بستهبندی به روش وکیوم فرمینگ از مواد باکیفیتی همچون پلاستیک ABS، PVC، PET و HIPS استفاده میشود. این مواد از کیفیت بالایی برخوردار هستند و میتوانند ماندگاری محصول را تحت تاثیر قرار دهند. استفاده از چنین موادی سبب کاهش احتمال نفوذ هوا و رطوبت به داخل بسته شده و به حفظ کیفیت آن کمک مینماید.
از سوی دیگر اغلب موادی که در بستهبندی وکیوم فرمینگ مورد استفاده قرار میگیرند، سازگار با محیط زیست هستند. بسیاری از این مواد قابلیت بازیافت دارند و به کمتر شدن دور ریز مواد بستهبندی و حفظ محیط زیست کمک میکنند. پس با بستهبندی به روش وکیوم فرمینگ میتوان هم سبب افزایش کیفیت و ماندگاری محصول شده و هم منجر به کاهش ضایعات و هدر رفت آنها شد.
7. افزایش ارزش محصول و فروش بیشتر
بستهبندی محصولات به روش وکیوم به افزایش ارزش افزوده آنها کمک زیادی مینماید. چرا که این روش از بستهبندی در کنار زیبایی و جذابیت بالا، کاملا بهداشتی است. مشتریان در زمان خرید میتوانند این موضوع را به خوبی تشخیص داده و آنها را از سایر محصولات تفکیک نمایند. با بستهبندی وکیوم از هدر رفت محصول جلوگیری شده و همین موضوع منجر به افزایش سود بیشتر برای تولید کننده میگردد.
8. طراحی یکپارچه و دقیق
بستههای تولید شده به روش وکیوم فرمینگ از طراحی یکپارچه و دقیق برخوردار هستند که این موضوع نسبت به سایر بستههای تولیدی به خوبی قابل تشخیص است. استفاده از این روش باعث میشود تا بستهبندی محصول متناسب با اندازه کامل باشد و به خوبی از آن مراقبت شود.
9. سرعت و دقت بالا
از دیگر مزایای بستهبندی وکیوم باید به سرعت و دقت بالا اشاره کرد. از آنجایی که برای این روش از دستگاههای خاصی استفاده میشود، سرعت کار افزایش زیادی پیدا مینماید. دستگاههای وکیوم فرمینگ در انواعی چون نیمه اتومات و تمام اتومات موجود هستند و عمل بستهبندی را ظرف مدت زمان کوتاهی انجام میدهند. برای همین در وقت تولید کننده صرفهجویی زیادی شده و محصولات خیلی سریعتر آماده عرضه به بازار میشوند.
10. مقرون به صرفه بودن
تجهیزات لازم برای فرآیند وکیوم فرمینگ نسبتا کم هزینه هستند. چرا که در این روش از تجهیزات سادهای استفاده میشود و نیاز به ابزارهای پیچیده و گران قیمت نمیباشد. برای همین این روش از بستهبندی بسیار مقرون به صرفه است و جزو روشهای اقتصادی محسوب میگردد.
چرا بستهبندی وکیوم برای مواد غذایی مناسب است؟
در بخش قبلی با مهمترین مزایای بستهبندی وکیوم برای بسیاری از محصولات آشنا شدیم. همانطور که متوجه شدیم بستهبندی وکیوم برای محصولات زیادی از جمله مواد غذایی، مواد الکترونیکی و مواد آرایشی و بهداشتی مناسب است. حال اگر بخواهیم تنها به مزیت بستهبندی وکیوم برای مواد غذایی بپردازیم، میتوانیم چند مورد زیر را بیان کنیم:
- حفظ عطر و طعم محصول: با این روش مزه و بوی خوراکیها به خوبی حفظ شده و دچار تغییر نخواهند شد.
- عدم نیاز به مواد افزودنی: با استفاده از این روش نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نخواهد بود. چرا که بستهبندی وکیوم از محصول به خوبی محافظت کرده و به دوام و ماندگاری آن میافزاید.
- حفاظت از سرمازدگی و خشکی: این روش از بستهبندی از سرمازدگی و تغییر حالت مواد خوراکی جلوگیری کرده و طراوت و تازگی آنها را همواره حفظ مینماید.
- نگهداری طولانی مدت: با بستهبندی مواد غذایی به روش وکیوم میتوان بازه زمانی نگهداری از آنها را تا چند برابر افزایش داد. به طوری که بسیاری از محصولات میتوانند تا چندین ماه بیشتر دوام آورند و مورد مصرف قرار بگیرند.
- کاهش حجم و حمل و نقل بهینه: با بستهبندی وکیوم میتوان حجم مواد غذایی را تا حد زیادی کاهش داده و از این طریق سبب حمل و نقل بهینه و کاهش هزینههای مربوط به آن شد.
بستهبندی وکیوم فرمینگ با خاور وکیوم
برای بستهبندی محصولات خود به روش وکیوم فرمینگ میتوانید از خدمات شرکت خاور وکیوم استفاده نمایید. این شرکت از بیش از بیست سال سابقه موفق در زمینه خدمات بستهبندی و ساخت ماشین آلات و دستگاههای وکیوم فرمینگ برخوردار است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید دستگاه بستهبندی وکیوم میتوانید با کارشناسان خاور وکیوم تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
بستهبندی وکیوم از روشهای بسیار پرکاربرد است که برای بسیاری از محصولات نظیر مواد غذایی، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم الکترونیکی، اسباب بازی و غیره کاربرد دارد. با بستهبندی وکیوم میتوان از مزایای زیادی بهرهمند شد که از جمله آنها میتوان به افزایش ماندگاری محصول، حفاظت از محصول، افزایش ارزش افزوده محصول و کاهش فضای بستهبندی محصول اشاره کرد.