انواع دستگاه دوخت پلاستیک

دستگاه پرس پلاستیک یا دوخت پلاستیک، جزو دستگاه‌های بسیار کاربردی است که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه در صنایعی همچون صنعت غذایی و صنعت دارویی کاربرد داشته و برای بسته‌بندی بسیاری از لوازم و کالاها از جمله حبوبات، نان فانتزی، خشکبار، قطعات خودرو، لوازم الکترونیکی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه به قدری کاربردی است که نبود آن در صنعت کاملا احساس می‌شود. دستگاه‌های دوخت پلاستیک در انواع مختلفی موجود هستند و از جهات زیادی با هم تفاوت دارند. در ادامه به بررسی انواع دستگاه دوخت پلاستیک خواهیم پرداخت.

دستگاه دوخت پلاستیک چیست؟

دستگاه دوخت پلاستیک دستگاهی است که در صنعت و خطوط تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که از نام دستگاه مشخص است، از آن برای پرس انواع نایلون با جنس‌هایی چون سلفون، متالایز، پلی آمید، پلی اتیلن، فویل آلومینیوم و غیره استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها برای پلمپ کردن کیسه‌ها و بسته‌بندی‌های پلاستیکی کاربرد دارند و با استفاده از حرارت و فشار سبب ایجاد دوخت می‌شوند. دوخت‌ و پرس ایجاد شده با این دستگاه‌ها بسیار محکم و تمیز است و سبب زیباتر شدن بسته‌ها می‌گردد.

بهترین دستگاه‌های دوخت پلاستیک دستگاه‌هایی هستند که از تجهیزات تنظیم دما و زمان دوخت برخوردار می‌باشند. با این دستگاه‌ها میتوان دما را بر روی میزان مورد نظر قرار داده و زمان دوخت را مشخص کرد. دستگاه‌های دوخت پلاستیک یا پرس پلاستیک برای مصارف خانگی، کسب و کارهای کوچک، متوسط و حتی بزرگ کاربردی هستند و به سرعت بسته‌بندی می‌افزایند.

آشنایی با انواع دستگاه دوخت پلاستیک

 

آشنایی با انواع دستگاه دوخت پلاستیک

 

دستگاه‌های دوخت پلاستیک انواع بسیار گسترده‌ای دارند و به 3-4 مدل ختم نمی‌شوند. در اینجا به بررسی انواع دستگاه دوخت و پرس پلاستیک می‌پردازیم و با کاربرد هر کدام بیشتر آشنا می‌شویم.

1. دستگاه دوخت پلاستیک دستی

دستگاه دوخت دستی یک دستگاه کوچک و ساده است که به صورت رومیزی طراحی شده است. این دستگاه‌ها قابلیت پرس نایلون‌های بسته‌بندی را دارند و بر اساس نوع و مدل خود قادر به پرس تعداد مشخصی نایلون در روز می‌باشند. دستگاه دوخت دستی بسیار سبک بوده و به راحتی مورد حمل و نقل قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها دارای دو مدل کاتردار و بدون کاتر هستند. در مدل کاتردار میتوان نایلون‌های اضافی را بعد از پرس با کاتر برش زد. اما در دستگاه‌های بدون کاتر این قابلیت وجود ندارد. قیمت دستگاه دوخت پلاستیک دستی نسبت به دیگر دستگاه‌ها پایین‌تر است و یک دستگاه مقرون به صرفه به حساب می‌آید. افرادی که در ابتدای کار هستند و تولید کمی دارند، میتوانند به سراغ خرید دستگاه دوخت پلاستیک دستی بروند.

در رابطه با عملکرد دستگاه دوخت دستی باید اشاره کنیم که پس از داغ شدن تیغه دستگاه، اپراتور باید لبه پاکت را بر روی تیغه قرار داده و درب دستگاه را ببندد. پس از چند ثانیه پاکت پلاستیکی مورد دوخت قرار می‌گیرد. افرادی که در حوزه فروش محصولات عطاری، آجیل، شیرینی و شکلات و مواردی از این دست فعال هستند، میتوانند از این دستگاه استفاده نمایند.

2. دستگاه دوخت پلاستیک پرتابل

دستگاه دوخت پرتابل از دیگر دستگاه‌های دوخت پلاستیک با وزن پایین است. برای همین این دستگاه هم از حمل و نقل راحتی برخوردار بوده و به آسانی مورد جابجایی قرار می‌گیرد. دستگاه دوخت پرتابل برای کیسه‌های سنگین و حجیم‌تر مناسب است. با این ابزار امکان دوخت و پرس نایلون فویل آلومینیومی به راحتی وجود دارد.

3. دستگاه دوخت پلاستیک پدالی

دستگاه‌های دوخت پدالی مدل‌های زیادی دارند و جزو پرکاربردترین دستگاه‌های دوخت موجود در بازار محسوب می‌شوند. از ویژگی‌های این دستگاه‌ها میتوان به قیمت مناسب، اپراتوری راحت و مصرف برق پایین اشاره کرد. دستگاه دوخت پدالی شامل انواعی چون دستگاه دوخت پدالی آلومینیومی، دستگاه دوخت پدالی المنتی، دستگاه دوخت پدالی برنجی، دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک و دستگاه پدالی مگنتی است.

  • دستگاه دوخت پدالی آلومینیومی: این دستگاه‌ها به صورت رومیزی و ایستاده موجود هستند. مدل ایستاده دستگاه کاربری آسان‌تری دارد.
  • دستگاه دوخت پدالی المنتی چدنی: این دستگاه‌ها نسبت به نوع آلومینیومی از قدرت، کیفیت و عرض دوخت بالاتری برخوردار هستند. با این دستگاه‌ها امکان دوخت و پرس نازکترین تا ضخیم‌ترین نایلون وجود دارد. دستگاه دوخت پدالی المنتی در مدل‌های تک فک و دو فک حرارتی و ابعاد متفاوتی چون 35، 45، 65 و 80 سانت موجود است و اغلب قابلیت نصب تاریخ‌زن بر روی خود را دارد.
  • دستگاه دوخت پدالی برنجی: این دستگاه بر خلاف دو مدل قبلی از ترموستات دما برخوردار است. با این دستگاه امکان دوخت انواع پاکت و بسته‌های ضخیم همچون متالایز وجود دارد.
  • دستگاه دوخت مگنتی: کار با این دستگاه به صورت دستی، پدالی و پنوماتیک است. در مدل دستی باید دکمه موجود بر روی دستگاه را فشار داده تا فک دستگاه در جهت دوخت به سمت پایین هدایت شود. در مدل پدالی هم باید پدال آن را فشار داده تا فرآیند پرس پلاستیک صورت بگیرد. نوع اتوماتیک دستگاه دوخت مگنتی زمان پایین آمدن فک را تنظیم کرده و به صورت خودکار آن را به سمت پایین هدایت می‌کند. این نوع دستگاه‌ها برای صنایعی که سرعت تولیدشان بالا است، بسیار مناسب و کاربردی می‌باشند.

 

4. دستگاه دوخت پلاستیک پنوماتیک

 

دستگاه دوخت پلاستیک پنوماتیک

 

این دسته از دستگاه‌ها شامل دو نوع دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک و دوخت کیسه‌ای پنوماتیک هستند. در هر دو دستگاه اشاره شده، دوخت و پرس پلاستیک با کیفیت و زیبایی بالایی انجام می‌شوند. برای همین تولیدکنندگانی که زیبایی و کیفیت کار برایشان حائز اهمیت است، به سراغ خرید این نوع دستگاه‌ها می‌روند. در دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک نیروی لازم جهت حرکت فک توسط کمپرسور هوا تامین می‌شود. این دستگاه اپراتوری راحتی داشته و سرعت عملکرد بالایی دارد. برای همین با استفاده از آن میتوان منجر به افزایش راندمان، توان و سرعت بسته‌بندی محصولات شد. دستگاه‌های دوخت پدالی پنوماتیک در مدل‌های عمودی و افقی در بازار موجود هستند. در رابطه با دستگاه دوخت کیسه‌ای پنوماتیک هم باید اشاره کنیم که این دستگاه‌ها نیز از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار هستند و برای محصولات سنگین وزن و کیسه‌های ضخیم بسیار کاربردی می‌باشند.

5. دستگاه دوخت پلاستیک ریلی

از دیگر انواع دستگاه دوخت پلاستیک که کاربرد و مدل‌های زیادی دارد، باید به دستگاه دوخت ریلی اشاره کرد. این دستگاه‌ها که تحت عنوان دستگاه دوخت غلتکی نیز شناخته می‌شوند، قابلیت تنظیم دما و سرعت بر اساس جنس نایلون را دارند. حتی در برخی از آنها قابلیت درج تاریخ تولید، تاریخ انقضا و قیمت به شکل همزمان وجود دارد. از دستگاه‌های دوخت ریلی در واحدهای صنعتی و همچنین واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ استفاده می‌شود. در زیر به بررسی انواع دستگاه دوخت ریلی می‌پردازیم:

  • دستگاه دوخت ریلی رومیزی یا افقی: این دستگاه‌ها از عرض دوخت 10 میلی متر و توانایی حمل 5 کیلوگرم وزن برخوردار هستند و سرعت مناسبی دارند. سرعت دستگاه با توجه به میزان کار و ضخامت پاکت قابل تغییر است.
  • دستگاه دوخت ریلی با پایه: دستگاه‌های دوخت غلتکی که دارای پایه هستند در این دسته قرار می‌گیرند. پایه موجود به دستگاه قابلیت جابجایی می‌دهد.
  • دستگاه دوخت ریلی عمودی: این دستگاه‌ها برای محصولاتی که به شکل مایع یا حاوی پودر هستند، مناسب است. البته از دستگاه دوخت ریلی عمودی میتوان به صورت افقی نیز استفاده کرد. برای همین گاهی اوقات به آنها دستگاه دوخت ریلی عمودی دو منظوره گفته می‌شود.
  • دستگاه دوخت ریلی با قابلیت تزریق گاز: این دستگاه‌ها بیشتر برای مواد غذایی و به منظور افزایش ماندگاری و عدم فاسد شدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. عملکرد آنها هم به این شکل است که پس از تزریق گاز، عمل دوخت و پرس پلاستیک را انجام می‌دهند. گاز تزریقی موجود در آن هم معمولا از نوع نیتروژن، ازت، هلیوم و آرگون می‌باشد.
  • دستگاه دوخت ریلی دمنده، مکنده و صنعتی:

دستگاه دمنده پس از تزریق هوا به داخل پاکت، عمل پرس را انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها برای محصولاتی که ترد و آسیب‌پذیر هستند، بسیار مناسب است. اما دستگاه دوخت مکنده کلیه هوای موجود در بسته را مکش و تخلیه کرده و آن را به حالت وکیوم شده در می‌آورد. این کار سبب افزایش ماندگاری و طول عمر محصول می‌شود. دستگاه دوخت ریلی صنعتی هم مشابه با دیگر مدل‌ها است. با این تفاوت که برای محصولات سنگین و با وزن بالای 5 الی 25 کیلوگرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

6. دستگاه وی پک

 

دستگاه وی پک

 

مدل دیگر دستگاه دوخت پلاستیک، دستگاه وی پک نام دارد که در صنایعی چون صنعت پزشکی و صنعت بهداشتی کاربرد دارد. این دسته از دستگاه‌ها تنها برای پک کردن نایلون‌های مخصوصی تحت عنوان نایلون وی پک مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرعت بسته‌بندی با دستگاه وی پک بالا بوده و دوخت آن به شکل شطرنجی می‌باشد.

قیمت دستگاه دوخت پلاستیک چقدر است؟

قیمت خرید دستگاه دوخت پلاستیک با توجه به نوع آن متفاوت است. همچنین قیمت این دستگاه‌ها بر مبنای قابلیت‌های دستگاه تعیین شده و از این حیث رنج قیمتی متفاوتی دارند. اگر بخواهیم به پارامترهای مهم در تعیین قیمت دستگاه دوخت پلاستیک اشاره کنیم باید مواردی چون توانایی تولید، قدرت دوخت، میزان حرارت، جنس المنت، میزان مصرف انرژی، جنس بدنه، جنس تیغه و حالت پرس را در نظر بگیریم.

جمع بندی

دستگاه دوخت پلاستیک یک دستگاه کاربردی است که در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند و در مدل‌هایی چون دستی، پرتابل، پدالی، پنوماتیک، ریلی و وی‌پک در بازار موجود می‌باشند. جهت خرید دستگاه دوخت پلاستیک میتوانید از طریق شرکت خاور وکیوم اقدام نمایید.

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب